Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

O notă de 10 la titularizare în Harghita. Rezultatele finale ale concursului național de titularizare, sesiunea 2020

Foto cu caracter ilustrativ

 

55,34%: rata de promovare a concursului național de titularizare – sesiunea 2020 (după soluționarea contestațiilor)

În urma reevaluării lucrărilor contestate la proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar, rata de promovare a crescut la 55,34%, cu 3,05% față de cea inițială (52,29%). În 2019, după soluționarea contestațiilor, rata de promovare a fost de 56,09%.

Anul acesta, numărul total al contestațiilor depuse a fost de 109În cazul a 106 contestații (97,24%), notele au fost modificate astfel: pentru 63 de lucrări contestate, notele inițiale au fost mărite, în timp ce pentru 43 de lucrări notele inițiale au fost micșorate.

Pe tranșe de note, situația finală are următoarea configurație: 1 candidat a obținut nota 10 (zece), 289 de candidați au obținut note între 7 și 9,99, 169 candidați au obținut note între 5 și 6,99 iar restul obținând note sub 5 (cinci).

Pentru absolvenții din promoția curentă, totalul notelor peste 7 (șapte) a crescut cu 1,19% după rezolvarea contestațiilor. Mai exact, 50% (48,81% – rata inițială) dintre candidați au obținut note peste 7 (șapte).

Reamintim că în centrele de evaluare au fost notate 524 de lucrări, întrucât: 21 de candidați s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei, nimeni dintre candidați nu a fost eliminat pentru fraudă sau tentative de fraudă, iar o lucrare a fost anulat la centrul de evaluare, din motive legate de nerespectarea metodologiei.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante, publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare, în perioada 12 – 14 august.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.