Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

O nouă lege: părinții pot solicita zile libere pentru supravegherea copiilor, dacă acești au sub 12 ani

Foto: UDMR

Parlamentul a aprobat, ieri, o nouă lege care reglementează exclusiv condițiile prin care părinții cu copii cu vârsta sub 12 ani pot solicita zile libere pentru supravegherea acestora. 

Acest demers a fost necesar pentru că legea adoptată săptămâna trecută –  care reglementează același subiect – nu a fost încă promulgată de președinte, lăsând, astfel, multe familii într-o situație incertă, având în vedere că instituțiile de învățământ nu vor fi deschise nici după terminarea stării de urgență.

Deputatul UDMR Csép Éva Andrea a sesizat importanța acestui aspect. Deputatul a declarat că posibilitatea acordării zilelor libere pentru supravegherea copiilor este extrem de importantă și după ce starea de urgență ia sfârșit. Totuși, în prezent nu există reglementări specifice în acest sens, în ciuda faptului că mai multe legi adoptate de Parlament, în ultimele trei săptămâni, includ amendamentul UDMR care prelungește acest drept, adică posibilitatea de acordare de zile libere pentru supravegherea copilului, pentru părinții vizați.

În textul legii adoptate, astăzi, de Camera Deputaților în calitate de for decizional, a fost reintrodus amendamentul potrivit căruia unul dintre părinți poate solicita zile libere pentru supravegherea copilului până la începutul vacanței de vară și. Amendamentul mai prevede că, în acest timp, angajatorul este obligat să îi plătească acestuia în continuare 75% din salariul său de bază, asigurat ulterilor de stat din Fondul național unic de asigurări sociale, a precizat deputatul UDMR, Csép Éva Andrea.

Legea va intra în vigoare după ce va fi promulgată de președintele României.

dolinex


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *