Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

O ursoaică cu trei pui a intrat într-o locuință din Băile Tușnad. Proprietara s-a baricadat într-o cameră

O ursoiacă cu trei pui a intrat joi, după miezul nopții, într-o locuință pe strada Oltului din Băile Tuşnad.
Proprietara, o femeie în vârstă, a fost trezită de zgomotele făcute, fiind nevoită să baricadeze în una dintre camere, până când ursoaica și cei trei pui au părăsit imobilul.

Foto cu caracter ilustrativ

„Am avut un apel la 112, la ora 1:43, prin care eram anunțați că o ursoaică cu trei pui a intrat într-o casă de pe strada Oltului din Băile Tușnad, în care locuia o doamnă în vârstă. (…)Din relatările doamnei, animalele, care se aflau în căutarea hranei, au găsit un bidon cu miere. La un moment dat, ursoaica a ieșit din imobil cu doi dintre pui. Cel de-al treilea rămăsese blocat în casă. Intervenția a fost mai dificilă, deoarece ursoaica, cu ceilalți doi pui îl aștepta în fața imobilului pe cel de-al treilea.” , ne-a informat doamna locotenent-colonel Pribagu Rodica, din cadrul IJJ Harghita.

Femeia a fost sfătuită și ajutată să se baricadeze până dimineață, în cazul în care ursoaica se reîntoarce, un echipaj de jandarmi rămânând mai mult timp în zonă.

La intervenție, alături de jandarmi, a fost prezent și un echipaj al Serviciului de Ambulanţă, care a pus în funcţiune semnalele acustice şi luminoase.

Conform informațiilor furnizate de IJJ Harghita, în urma apelurilor primite la 112, în Băile Tușnad, până acum, a fost semnalată  prezenţa unei ursoaice cu trei pui, a unei ursoaice cu doi pui şi a trei urşi solitari.
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *