” Operațiunea E-star ” se desfășoară în continuare sub nasul instituțiilor statului din Harghita

1

Articol disponibil în: Română

Din cercetările noastre am aflat că firma care livra agent termic oamenilor din Gheorgheni, E-STAR, CENTRUL DE DEZVOLTARE REGIONALA SRL, are în spate o altă firmă E-Star Alternative Energy Services Plc din Ungaria al cărei președinte este Csaba Soós, adică unul dintre administratorii E-starului de la Gheorgheni.
Extinderea celor din Ungaria în România a fost gândită de la început ca o extindere ce ar fi trebuit să se facă prin filiale ale firmei mamă condusă de Csaba Soós și Ákos Kassai, dar ceva s-a schimbat și filialele au devenit firme independente, tratate ca firme satelit.
De la Budapesta, de la firma mamă, se urmărea modul în care se câștigau licitațiile pe la ”filialele controlate”, se urmărea ce scrie presa de firmele lor satelit din România și multe alte lucruri interesante care se pot citi prin ceva rapoarte ale companiei E-Star Alternative Energy Services Plc. În speranța că instituțiile statului din Harghita au vreun angajat care știe engleză le sugerăm un clic aici pentru a descărca un raport care să le dea de gândit … pentru a înțelege cum a demarat ”Operațiunea E-Star”.
Faptul că firma din Gheorgheni era controlată în permanență de firma din Ungaria ar fi trebuit să fie un lucru văzut demult de autoritățile noastre care din păcate încă sunt ramolite.
Pentru revigorare mai oferim instituțiilor statului din Harghita un raport, de data asta din 2013, raport din care reiese foarte clar că E-STAR, CENTRUL DE DEZVOLTARE REGIONALA SRL este controlat și se afla pe lista de ”interese a companiei”  E-Star PLC care încă din 2013 se gândea să se retragă din România după ce își făcuse plinul. ( raport e-star -2013 )  .
Ce firme din România mai sunt considerate ”filiale” deși ele par firme de sine stătătoare dar se află pe lista de ”interese” ale companiei din Ungaria? Iată o întrebare cu un răspuns frumos:
– TERMOENERGY SRL – Gheorgheni – la final de 2014 datorii 944.102 lei
– E STAR CENTRUL DE DEZVOLTARE REGIONALA SRL – Gheorgheni – la final de 2014 datorii de 104.639.465 lei
– E STAR ZA DISTRITERM SRL – Zalău – la final de 2014 datorii de 9.518.397 lei
– E STAR ENERGY GENERATION SA – Zalău – la final de 2014 datorii de 3.655.872 lei
– E STAR MURES ENERGY SA – Târgu Mures – la final de an 2014 datorii de 40.826.607 lei
Deci, foarte simplu se poate observa că E-Starul din Ungaria are ceva ”interese” în România care au acumulat datorii în valoare de 159.584.443 lei, ca să nu mai amintim de firmele care au fost deja falimentate cum ar fi E STAR ALTERNATIVE ENERGY SA – București, E STAR CL DISTRITERM SRL – Cluj , E STAR OR DISTRICT HEATING SA – Oradea , E STAR INVESTMENT MANAGEMENT SRL – Mureș și altele.
Ce vedeți mai sus are în spate lucruri și persoane atât de importante încât ne gândim serios dacă să continuăm seria de articole sau să ne oprim, deoarece dacă instituțiile statului nu demarează imediat o anchetă în urma acestui articol înseamnă că am intrat deja pe un tărâm care e dincolo de puterea legii …

Iosub Robert

1 Comentariu
  1. Siculus spune

    Mare descoperire mare!
    Este la mintea cocosului, cã în România sunt mii de firme cu capital strãin. Guvernele se tot zbat sã aducã investitori.
    Si sã stiti cã banii nu au nici nationalitate, nici miros.
    În Gheorgheni mãcar s-a reabilitat sistemul si oamenii nu mor de frig. Poate aruncati o privire la ce au fãcut feancezii în Bucuresti cu Apa Nova. Sau acolo are alte interese SRI?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy