Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Oportunitate pentru cadrele didactice din judeţul Harghita

Scoala-pentru-Democratie-2015-5Profesorii din judeţul Harghita sunt invitaţi să participe la o o nouă ediție a Școlii pentru Democrație, care se va desfăşura în perioada 29 august – 3 septembrie 2017, la Sinaia. 

„Vom selecta un număr de 25 de profesori de cultură civică/educație socială, istorie sau alte cursuri legate de aria Om si societate (dar nu exclusiv*) care predau la gimnaziu sau liceu, din România, pasionați de educația pentru democrație și metode practice de predare. În cele șase zile de activități non-formale și întâlniri cu experți vom aborda prin instrumente alternative de învățare concepte legate de democrație, stat de drept și participare publică. Ulterior, vom sprijini elaborarea și implementarea unor proiecte civice cu implicarea tinerilor în localitățile de unde provin participanții”, a precizat managerul de proiect, Septimius Pârvu.

Școala pentru Democrație este un program al Expert Forum, oragnizat în parteneriat cu British Council, care își propune să creeze un mediu inovator de învățare pentru profesorii care doresc să descopere instrumente alternative și eficiente de educare și implicare activă a tinerilor.

Ce include Școala pentru Democrație?

  • Un seminar de pregătire de 6 zile în care se pune accentul pe metode non-formale de învățare; sesiuni despre concepte cheie legate de democrație și stat de drept; activități practice de înțelegere a mecanismelor participative și a cetățeniei active; sesiuni de pregătire a unor proiecte civice
  • Implementarea unor proiecte civice în comunitățile de unde provin profesorii, cu sprijin financiar și tehnic de la Expert Forum și British Council

Participarea este gratuită, organizatorii vor acoperi costurile cu materialele de training, mesele și cazarea în camere duble la Sinaia, precum și maximum 120 de lei din costul transportului.

Condiţiile de participare:

  • un curriculum vitae (preferabil 3-4 pagini)
  • o idee de proiect civic (maximum 2 pagini) care ar putea îmbunătăți mersul lucrurilor în școala sau comunitatea din care provii şi în care să menționezi cum tinerii din comunitate ar putea fi implicați în acest proces de schimbare.
  • formularul de candidatură (unde se vor încărca și CV-ul, alături de ideea de proiect, menționate mai sus) disponibil aici: http://expertforum.ro/scoalapentrudemocratie/inscriere/

„Ideea de proiect poate fi construită pornind de la structura de bază a unui proiect: scop, obiective, activități, timp pentru implementare, resurse (nu există un format standard) și trebuie să fie cât mai realistă și să aibă perspective de implementare. La punctarea candidaturii vom ține cont în proporție egală de proiect, CV și informațiile din formular”, a mai adăugat managerul proiectului, Septimius Pârvu.

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 10 iulie 2017, ora 23.59.

Informații suplimentare se mai pot afla la numărul de telefon 0787.638.315 sau în scris pe adresa de e-mail septimius.parvu@expertforum.ro

Detalii despre edițiile anterioare:
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *