Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Pacienții cu stimulatoare cardiace BIOTRONIK sau MEDTRONIC pot efectua controlul periodic la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc

Pacienții cardiaci care au implantate dispozitive electronice BIOTRONIK sau MEDTRONIC pot efectua de acum controlul periodic al acestora în Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc. Aceștia nu mai trebuie să se deplaseze la Brașov sau Târgu Mureș pentru control.    

Controalele sunt efectuate de către medicul primar cardiolog dr. Szakács Oszkár, care a obținut competențele necesare pentru dispozitivele cardiace implantabile.

„Până acum controlul era posibil numai în centrele în care aceste sisteme au fost implantate. Controlul se face la diferite intervale de timp pentru fiecare sistem în parte: pentru pacemakere se efectuează între șase luni și un an, iar pentru defibrilatoare, între trei și șase luni. De asemenea, este indicat verificarea dispozitivelor dacă pacientul are simptome, sau în cazul în care dispozitivul emite un sunet intermitent de alarmă.”, informează Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc.

Verificarea sistemelor cardiace implantabile se efectuează în regim de spitalizare de zi, pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie. Programările se fac în fiecare zi, între orele 9:00 și 15:00,  la numărul de telefon: 0746 910651.

 
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *