Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Pagube de 30 de milioane de lei în urma inundaţiilor din Harghita

Inundaţiile înregistrate în Harghita în perioada 24 mai – 6 iunie au produs pagube evaluate la aproape 30 de milioane de lei, fiind solicitate deja fonduri de la Ministerul Dezvoltării pentru repararea obiectivelor de infrastructură afectate de ape.

 inundatii_27

Potrivit datelor furnizate de şeful de cabinet al prefectului Harghitei, Adrian Pănescu, precipitaţiile au produs pagube evaluate la 29,5 milioane de lei în 36 de unităţi administrativ teritoriale din judeţ şi la obiective ale Consiliului Judeţean, Apelor Române şi Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare.

Statisticile arată că au fost afectate de inundaţii 901 pivniţe, 506 fântâni, 19 poduri, 192 podeţe, 552 hectare de teren arabil şi 1.147 hectare de păşuni şi fâneţe. De asemenea, apele au avariat 18,51 km de drum judeţean, 58 km drumuri comunale , 16,5 km străzi şi două case de locuit.

Adrian Pănescu a precizat că a fost înaintat Ministerului Dezvoltării un proiect de hotărâre pentru alocarea unei sume de aproape 22,4 milioane de lei din Fondul de Intervenţie la dispoziţia Guvernului. Diferenţa faţă de suma totală evaluată, de aproape 30 milioane lei, o reprezintă pagube produse la culturi agricole, obiective al Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare şi ale Apelor Române.

Şeful de cabinet al prefectului a mai spus că Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială va face anchete sociale la nivelul localităţilor unde au fost afectate gospodării şi au fost inundate subsoluri, pentru a stabili eventuale despăgubiri din partea Ministerului Muncii.

Evaluarea pagubelor produse de inundaţii a fost efectuată de comisii mixte de specialişti, numite prin ordin al prefectului, care au verificat situaţia la nivelul fiecărei localităţi afectate, după care datele centralizate au fost aprobate printr-o hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. AGERPRES

Sursa: capital.ro
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.