Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Panică mare pentru politicienii maghiari… politicienii români le dau orice, numai să ceara …

Recent la nivelul Parlamentului și Guvernului au avut loc discuții aprinse intre unii politicieni maghiari și români pe tema fondurilor europene și mai ales guvernamentale.
Politicienii români acuză colegii lor că nu vor să se implice în atragerea de fonduri pentru localitățile cu populație predominant maghiară, aceste zone ajungând sub pragul sărăciei.
Surse apropiate guvernului au declarat în exclusivitate pentru ziarharghita.ro că nu au văzut proiecte depuse din județul Harghita și care să nu fi primit finanțare dar, din păcate, din această zonă vin foarte puține inițiative de atragere de fonduri. Mai concret spus, cei care ar trebui să aducă bani în Harghita nu sunt interesați de acest lucru, nu se ocupă, nu fac proiecte și nu cer nimic concret pe line de finanțare Guvernului României sau autorităților care se ocupă cu proiectele europene.
Unul dintre politicienii români aflat într-o poziție cheie a statului român ne-a spus ”Politicienii maghiari sunt niște mincinoși care nu fac nimic. Arătați-mi ce proiecte au avut ei ca să atragă bani europeni sau guvernamentali în Covasna – Harghita și noi nu le-am aprobat. Nu există așa ceva ! Nu vor să muncească. Acolo este o zonă defavorizată, fără locuri de muncă și cu cele mai mici salarii din România, dar nu putem să ne ducem să le răsturnăm un camion cu bani în mijlocul orașului. Trebuie să facă proiecte și să ceară finanțări, că bani sunt suficienți.”
Așadar, provocăm politicienii maghiari în a ne contacta și a ne spune ce proiecte au făcut ei pentru maghiarii lor și nu au fost aprobate, pentru că unii politicieni români susțin că ar ajuta oricând zona Covasna-Harghita, dar pentru asta ar trebui să se implice în primul rând reprezentanții maghiarilor.

Iosub Robert

474801
Un comentariu la “Panică mare pentru politicienii maghiari… politicienii români le dau orice, numai să ceara …

  1. ong-ist

    Intrebati pe politicianul care se lauda, ce resurse guvernamentale le au fost taiate asociatilor si fundatiilor din Covasna si Harghita pentru servicii sociale acordate persoanleor varstnice si persoanelor cu dizabilitati si ca face pentru a remedia situatia. ONG-urile respective publica comunicate de presa, articole, dar nimeni nu le baga in seama si de fapt vorbim de taierea cheltuielilor pentru cateva mii de persoane dintre cele mai defavorizate din cele doua judete.

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.