Partidul Civic Maghiar și Mezei Janos – dosar penal – „incitare la ură sau discriminare”

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Partidul Civic Maghiar și Mezei Janos au fost deranjați de ce s-a publicat în ziarharghita.ro în legătură cu presupuse fapte reclamate de un anumit domn M.T.
Drept urmare, domnul Mezei, în numele Partidului Civic Maghiar, a făcut o plângere penală contra publicației noastre sub acuzațiile de „incitare la ură sau discriminare”.
Nu știm unde a mai auzit domnul Mezei că partidele fac dosare penale  jurnaliștilor, când nici pe vremea comuniștilor nu se făcea așa ceva.

Revenim la dosarul penal făcut de PCM publicației noastre.
În primul rând,  nu credem că cei din conducerea PCM și-au dat acordul ca partidul lor să facă plângeri penale împotriva unor jurnaliști, dar acest aspect ține de bucătărie lor internă. Ei se fac de râs cu astfel de acțiuni menite să pună pumnul în gura presei. Dacă așa înțeleg unii politicieni maghiari libertatea de exprimare, este doar problema lor.
Nu mai stăm acum să vă spunem ce scria în plângerea penală a PCM și de ce ne voiau condamnați penal. Lăsăm pe cei din PCM și simpatizanții lor să îl întrebe pe domnul Mezei ce l-a apucat să facă dosare penale presei în numele partidului. Important este că instituțiile statului și-au făcut treaba corect, au anchetat și au constatat că nu ne facem vinovați de acuzațiile aduse de PCM.

Dacă așa crede PCM că ne închide gura, este un lucru rușinos pentru un partid care se vrea serios. Noi am mai trecut prin astfel de încercări de intimidare și cu fostul primar de la Odorheiu Secuiesc.
Grupul nostru de presă a fost ținta unor încercări de intimidare, șantaj și a unor presiuni pe care domnul Mezei nici nu și le imaginează. În decursul timpului ni s-au confecționat dosare penale de către oameni cu mare putere financiară, oameni cu funcții importante în stat și cu partide mari în spate. Ne-au făcut dosare interlopi puternici și oameni cu grade care au deținut funcții importante în SRI. Mulți au vrut să ne închidă gura și nu au reușit.

Amintim cu această ocazie celor de la PCM, și nu numai, că publicația noastră este total liberă și dacă au de spus ceva contra unui articol publicat de noi este suficient să ne sune sau să ne trimită un drept la replică. Noi vom publica punctul oricui de vedere. Nu s-a pus vreodată problema să nu comunicăm și să nu oferim drepturi la replică. Domnul Mezei ar fi putut suna sau trimite un e-mail și noi am fi publicam orice ar fi zis el. Din păcate, domnul Mezei nu ne-a contactat, ci a preferat în loc să comunice și să explice, să ne facă un dosar penal. E dreptul său și al PCM să facă ce vor, dar nu poți acuza o publicație că zice ceva greșit atât timp cât nu trimiți un punct de vedere, un drept la replică în care să spui tu cum vezi adevărul.

Deși credem că este vorba de o acțiune personală a domnului Mezei, ne cerem scuze dacă am lezat cu ceva imaginea PCM. Îi asigurăm pe toți membri PCM și simpatizanții acestui partid că ziarul nostru este deschis pentru a publica orice punct de vedere sau drept la replică.

Știm că unii lideri politici maghiari spun că suntem o publicație a PSD-ului, a USR-ului, a serviciilor, a extremiștilor, iar recent unii au spus că suntem cu AUR. Exact la fel zic și unii politicieni din Piatra-Neamț, Bicaz și alte locuri unde grupul nostru de ziare are publicații. De fapt acești politicieni sunt niște mincinoși care încearcă să își ascundă incompetența și frica de a ne contacta sau de a ne răspunde la întrebări.

Iosub Robert

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy