Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Partidul Popular Maghiar din Transilvania protestează astăzi în Miercurea Ciuc pentru cimitirul din Valea Uzului

În această seară, de la ora 18:00, în piața principală din Miercurea Ciuc, Partidului Popular Maghiar din Transilvania cere demisia sau demiterea imediată a Prefectului județului Harghita, Jean-Adrian Andrei, după evenimentele de la cimitirul militar de la Valea Uzului, încetarea naționalizării cimitirului și aducerea lui în stadiul original.

„Soldierul eroic din cimitirul Valea Uzului este un simbol foarte important al maghiarilor transilvăneni și este foarte clar că evenimentele care au avut loc aici au făcut parte dintr-o serie de evenimente organizate de autoritățile statului. Puterea de la București nu numai că ne urmărește drapelele și inscripțiile maghiare, ci și atacă site-urile noastre memoriale, ceea ce face ca problema să devină și mai gravă încât puterea nu mai încearcă să creeze apariția unui stat supus supremației legii. Ce s-a întâmplat la cimitirul Valea Uzului este un scandal internațional, iar standardele duble ale autorităților române sunt clare, deoarece nu inițiază proceduri pentru cele mai evidente crime, chiar dacă înregistrările sunt disponibile pentru oricine”, a spus István Csomortányi. 

„În decursul istoriei, maghiarii transilvăneni au cerut întotdeauna drepturile pe care le au în temeiul legii și nu putem face altfel, dar puterea de la București a depășit limita, deci nu putem permite judecătorilor noștri să inițieze inițiativele noastre în domeniul justiției. Prin urmare, cu drepturile noastre prevăzute de lege, chemăm pe toți, pe 18 iunie, la ora 18:00, să solicite demisia prefectului județului Harghita, încetarea naționalizării cimitirului Valea Uzului și restaurarea stărilor originale. Trebuie să stopăm evenimentele anti-maghiare din ce în ce mai frecvente și trebuie să clarificăm: nu avem nevoie de un prefect al puterii Bucureștiului, ci de un reprezentant guvernamental care să reprezinte interesele județului Harghita și care nu se opune fiecărei ocazii. Pe 18 iunie, să vedem cât mai mulți oameni pentru a clarifica: nu cerem importuri de ură din București. Ne apărăm, protejăm Transilvania „, a încheiat discursul său István Csomortányi.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *