Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Pârtiile de la Harghita-Mădăraş şi o pârtie de la Topliţa, singurele din judeţ unde se mai poate schia

Pârtiile din zona Harghita-Mădăraş şi pârtia „Bradul” din Topliţa sunt singurele funcţionale din judeţul Harghita, condiţiile pentru practicarea sporturilor de iarnă fiind, deocamdată, foarte bune, informează AGERPRES.

Administratorul pârtiilor de schi de pe domeniul Harghita-Mădăraş, Sipos Zoltan, a declarat, pentru AGERPRES, că stratul de zăpadă de pe pârtii este de 40-50 centimetri, iar condiţiile de schi sunt bune.

Acesta a precizat că, în general, sezonul de schi a fost bun la Harghita-Mădăraş, chiar dacă au fost şi perioade cu vreme nefavorabilă.

El a subliniat că, în acest an, sezonul se va încheia în data de 2 aprilie.

În staţiunea Harghita Mădăraş există mai multe pârtii de schi, cu grade de dificultate diferite, potrivite atât pentru schiorii amatori cât şi pentru cei profesionişti.

Iubitorii sporturilor de iarnă sunt aşteptaţi şi la Topliţa, pe pârtia „Bradul”, unde condiţiile de schi sunt foarte bune.

Proprietarul pârtiilor de la Topliţa, Nicolae Baciu, a declarat pentru AGERPRES că acesta va fi, cel mai probabil, ultimul weekend în care se mai poate schia. El a precizat că sezonul de schi a fost unul greu, dar acceptabil, ţinând cont de încălzirea climatică.

La rândul său, şeful Serviciului Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judeţean Harghita, Fekete Örs, a precizat că pe traseele turistice din zonele înalte ale judeţului stratul de zăpadă este mare şi i-a avertizat pe cei care vor să meargă în drumeţii să se pregătească pentru ture de iarnă.

El a punctat că e important ca turiştii să aibă haine de schimb la ei, întrucât „în prima fază vor transpira, după care vor îngheţa” şi a punctat că deplasarea pe zăpadă, în această perioadă, este mai dificilă, ţinând cont că există porţiuni cu zăpadă care începe să se topească şi porţiuni cu zăpadă îngheţată.

Fekete Örs a mai spus că, în această iarnă, salvatorii montani din judeţ au avut între 200 şi 250 de intervenţii, jumătate faţă de anii trecuţi, iarna fiind una neobişnuit de caldă şi cu puţine precipitaţii.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.