Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Patru indivizi, cercetați pentru braconaj cinegetic. Aveau cu ei nouă câini de talie mare, folosiți pentru vânătoare

  • Suspiciunile poliţiştilor şi specialiştilor A.V.P.S. au fost confirmate şi de găsirea în teren a unui viezure, cel mai probabil vânat de câinii celor în cauză

foto cu caracter ilustrativ

La data de 28 aprilie 2021, în jurul orei 03:45, în baza unor date şi indicii obţinute anterior prin activităţile specifice de cercetare şi investigaţie desfăşurate, poliţiştii harghiteni au organizat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii braconajului cinegetic, pe raza oraşului Cristuru Secuiesc.

„În cadrul acestei activităţi, la care a fost cooptat şi personal de specialitate din cadrul A.V.P.S. Hubertus Cristuru Secuiesc, poliţiştii au procedat la oprirea unui autovehicul care circula pe D.J. 136/B, pe raza satului Firtănuş din comuna Atid.

În autovehiculul respectiv, condus de un tânăr de 22 de ani, au fost identificaţi încă 3 ocupanţi, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 36 de ani, toţi 4 din judeţele Sibiu şi Mureş.

Primele suspiciuni ale poliţiştilor s-au adeverit imediat, prin identificarea în autovehicul a nu mai puţin de 9 câini de talie mare, din diferite rase utilizate pentru vânătoare.

La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă complexă, formată din specialişti din cadrul A.E.S.P. al I.P.J. Harghita şi A.V.P.S. „Salon” Odorheiu Secuiesc, iar în urma verificărilor efectuate în teren a fost descoperit un exemplar din specia viezure, ucis, despre care există date şi indicii temeinice că ar fi fost vânat cu ajutorul celor 9 câini, prejudiciul cauzat Asociaţiei de Vânătoare fiind de 200 de euro.

În aceste condiţii s-a procedat la ridicarea speciei de vânat braconată, a 4 telefoane mobile pe care există posibilitatea să fi fost înregistrată activitatea ilegală de vânătoare, a unei staţii GPS folosită pentru localizarea câinilor în teren, a 2 legături pentru câini şi a unei baionete, modificată pentru ataşarea unui braţ în vederea înjunghierii de la distanţă.

De asemenea, procurorul de caz a dispus indisponibilizarea autovehiculului şi a celor 9 câini, până la clarificarea situaţiei juridice a acestora.”,  a transmis IPJ Harghita.

În cauză se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj cinegetic
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *