Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, verificată de poliţiştii harghiteni. Au fost aplicate amenzi de peste 115.000 lei

 Polițiștii de Ordine Publică au aplicat 18 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 115.000 lei la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor și valorilor.

„Ieri, 6 aprilie a.c., în urma unei acțiuni organizate de Serviciul de Ordine Publică al I.P.J Harghita, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Miercurea Ciuc, Gheorgheni, Topliţa și Cristuru Secuiesc au verificat la mai multe unități comerciale de profil, modul de respectare a prevederilor Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protecția persoanelor.
Astfel, au fost constatate și aplicate 14 sancțiuni în valoare totală de 105.000 lei, pentru prestarea serviciilor de pază a transportului de valori monetare fără personal atestat și fără avizele prevăzute de lege.
De asemenea, pentru verificarea modului de executare a serviciilor de pază, polițiștii au identificat două societați comerciale care nu respectau prevederile legale, una dintre acestea neavând personal de pază în timpul programului de funcționare iar cealaltă nu deținea un plan de pază conform legilor în vigoare, acestora fiindu-le aplicate sancțiuni în valoare de 4000, respectiv 7000 de lei.”, a informat insp pr. Robert Costan, ofițer informare relații publice.

Polițiștii vor continua acțiunile de acest fel, punând accent pe legalitatea funcționării societăților specializate de pază și evaluarea eficienței serviciilor prestate de acestea, pentru creșterea siguranței transporturilor de valori, a locurilor de depozitare a acestora și prevenirea faptelor ilicite la regimul pazei obiectivelor, bunurilor și valorilor.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.