Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Pe ordinea de zi, în ședința ordinară a CJ Harghita: deschiderea școlii, depunerea jurământului și dezvoltarea județului

 

A avut loc în data de 28 ianuarie ședința ordinară a Consiliului Județean Harghita

Asigurarea transportului pentru elevi, educația de calitate și construirea de incubatoare de afaceri sunt în continuare o prioritate în județul Harghita. Ședința Consiliului Județean Harghita din data de 28 ianuarie a avut loc la incubatorul de afaceri Harghita Business Center din Odorheiu Secuiesc, un punct de reper important pentru dezvoltarea economică a județului Harghita, pe ordinea de zi aflându-se proiecte care vin în susținerea acestor demersuri.

În deschiderea ședinței a fost făcută o scurtă prezentare a incubatorului de afaceri, proiect demarat din inițiativa consiliului județean și care pune la dispoziția viitorilor antreprenori beneficii cum ar fi locații pentru birouri, consiliere economică, exemple de bune practici.

Pe ordinea de zi s-a aflat și depunerea jurământului consilierului Incze Csongor, al cărui mandat a fost validat de Tribunalul Harghita.

Având în vedere eforturile constante de a proteja patrimoniul construit al județului, ca parte a acestui proces, a fost votat proiectul privind construirea trotuarului din fața bisericii fortificate din Dârjiu, proiectul de aproximativ 1,7 milioane lei asigurând construirea a 2km de trotuar, cu o contribuție de 1/3 din partea consiliului local al comunei și 2/3, contribuția consiliului județean. Scopul acestei investiții este și de a crește potențialul economic al zonei.

Totodată, Consiliul Județean, în parteneriat cu municipiul Miercurea Ciuc, Universitatea Sapientia și Asociația Întreprinzătorilor din Ciuc, vor depune un proiect de investiție pentru un centru de cercetare, dezvoltare, incubare și transfer tehnologic, în orașul Miercurea Ciuc, cu scopul de a oferi un spațiu de pregătire pentru cei interesați să pună bazele unei afaceri. Se dorește ca în fiecare regiune să existe cel puțin un astfel de incubator de afaceri, ca un exemplu de bune practici pentru parteneriatul dintre o autoritate locală, județeană, o universitate și întreprinzători locali.

„Construirea incubatoarelor trebuie să rămână o prioritate și sunt încrezător că această investiție de mare valoare va fi un pas semnificativ în dezvoltarea economiei și educației”, a explicat Borboly Csaba

Având în vedere iminența începerii școlii în format fizic, a fost adusă în discuție asigurarea transportului pentru elevii din alte localități, consiliul județean implicându-se activ în găsirea unor soluții pentru rezolvarea acestei situații.

Președintele Consiliului Județean, a transmis pe această cale un mesaj directorilor de școli, să ia măsurile necesare pentru ca școala să poată porni efectiv în data de 8 februarie.

În cadrul ședinței, consilierii au fost informați de către Borboly Csaba asupra faptului că în derularea campania de vaccinare a fost solicitat și obținut sprijinul din partea primarilor pentru înregistrarea persoanelor vulnerabile din județ, pentru a evita propagarea fenomenului de turism de vaccinare, tot mai vizibil la nivel național, și totodată pentru asigurarea imunității comunității harghitene.

Ședința se poate urmării pe accesând linkul de mai jos:

https://www.facebook.com/judetulharghita/posts/4334854473236096
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *