Pentru înregistrare la AJOFM Harghita nu mai este necesară adeverința eliberată de administrația financiară

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Începând cu data de 16.08.2016, persoanele care se prezintă pentru înregistrare la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Harghita, fie că solicită acordarea indemnizației de șomaj, fie că se înregistrează ca persoane în căutarea unui loc de muncă nu mai trebuie să prezinte adeverința eliberată de administrația financiară, cu privire la veniturile impozabile realizate, deoarece această adeverință va fi solicitată, în numele și cu acordul persoanelor respective, de către agenția noastră, în baza unui protocol încheiat cu Administrația Județeană a Finanțelor Publice Harghita.
Persoanele care au solicitat deja adeverința de la administrația financiară, în vederea depunerii dosarului de șomaj în următoarele zile, vor prezenta adeverința respectivă în momentul înregistrării. Această modalitate de lucru, care funcționează experimental, în zona Gheorgheni, din anul 2010, se încadrează în programul de debirocratizare a administrației publice din România și de creare a unei relații prietenoase cu clienții.
Facem precizarea că prin punerea în aplicare a protocolului de obținere a adeverințelor de la administrația financiară, direct de către AJOFM Harghita, se dorește diminuarea efortului pe care trebuie să-l depună persoanele pentru obținerea documentelor necesare în dosarul de șomaj, dar nu se elimină interdicția unui șomer de a realiza venituri impozabile mai mari de 500 de lei, pentru a putea beneficia de indemnizație de șomaj.

DIRECTOR EXECUTIV
TIBERIU PĂNESCU

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy