Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Pericole publice în traficul harghitean: weekend cu zece dosare penale pentru șoferi

Zece conducători auto (niciunul de nota zece) sunt cercetaţi penal, pentru conducere sub influenţa alcoolului, conducere fără permis şi/sau conducerea unui vehicul neînmatriculat

În perioada 25 – 27 iunie 2021, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita au fost organizate acţiuni specifice pe linie rutieră, pe raza întregului judeţ.

În urma acestor activităţi operative poliţiştii au întocmit 10 dosare de cercetare penală, pe numele a tot atâţia conducători auto, 3 dintre acestea pentru comiterea a câte două infracţiuni.

În ordinea identificării lor, primul a fost un tânăr de 17 ani, din comuna Dealu, depistat de poliţişti în timp ce conducea, pe raza localităţii sale de domiciliu, un moped neînmatriculat şi fără să fie posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Al doilea, un bărbat de 31 de ani, din comuna Căpâlniţa, a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un moped pe drumul comunal din localitatea sa de domiciliu, tot fără permis de conducere, dar având şi 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Al treilea este un mureşean de 25 de ani, depistat de poliţiştii harghiteni în timp ce conducea un motociclu neînmatriculat şi cu un permis de conducere necorespunzător categoriei, pe D.N. 13/B, în comuna Praid.

Al 4-lea, un bărbat de 52 de ani, din municipiul Miercurea Ciuc, a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea o autoutilitară pe strada Patak din localitate, având 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Al 5-lea, depistat la volanul unui autoturism pe D.C. 61, în comuna Ciumani, este un localnic de 19 ani, care avea 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Al 6-lea, tot sub influenţa alcoolului, cu 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, a fost un bărbat de 34 de ani, din comuna Mereşti, depistat în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 132, în localitatea sa de domiciliu.

Al 7-lea, un braşovean de 69 de ani, a fost depistat în timp ce conducea un autovehicul pe D.N.E. 578, pe raza comunei Sâncrăieni spre localitatea sa de domiciliu, având dreptul de a conduce suspendat.

Al 8-lea este un minor de 15 ani, din comuna Atid, depistat de poliţişti în timp ce conducea un moped neînmatriculat pe D.J. 136/A, pe raza satului Crișeni, evident fără permis de conducere.

Tot la Atid a fost depistat şi cel de-al 9-lea, respectiv un bărbat de 53 de ani, din judeţul Mureş, care conducea un autoturism pe strada Palos şi despre care s-a constatat că nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule şi avea 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Al 10-lea, însă nu de nota 10, a fost un bărbat de 32 de ani, din municipiul Topliţa, depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism pe strada Nicolae Bălcescu din localitate, emanând o puternică halenă alcoolică, însă a refuzat să se supună testării etilotest, solicitând recoltarea de probe biologice, pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Toplița.
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *