Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Persoană dispărută în pădure, găsită după 43 de ore de căutare

Foto: Primăria Orașului Borsec-Borszék Város Polgármesteri Hivatala

După 43 ore de căutare a fost găsită persoana dispărută. Aproape inexplicabil, ca după 2 nopți petrecute în pădure, cu temperaturi scăzute şi cu probleme de diabet să-l găsim în viațā. Putem numi un miracol, se arată într-o postare a Primăriei Orașului Borsec.

Administrația publică locală transmite mulțumiri tuturor celor care au participat timp de două zile la căutări. Mulțumirile se adresează Serviciului voluntari pompieri din Borsec, Poliției din Borsec, Salvamont Borsec, Jandarmeria montană, Clubul Off Road, Forumul Tineretului din Borsec, angajaților de la Romaqua Group Borsec, personalului de la Primăria oraşului Borsec şi toturor celor care au participat la acțiunea de căutare.

 

Femeia în cauză este un cetățean al orașului Borsec și a fost dată dispărută în după amiaza zilei de 20 mai. Primăria orașului a luat inițiativă și a făcut un apel public către toți cetățenii dispuși să acorde o mână de ajutor în căutarea persoanei dispărute.

 

Comunicat IPJ Harghita:

Mobilizare exemplară a poliţiştilor, jandarmilor și cetățenilor pentru găsirea unei femei de 62 de ani, sesizată ca fiind dispărută din orașul Borsec.

Dispariția femeii, plecată de acasă alaltăieri, 20 mai a.c., a fost sesizată Poliției în aceeași seară în jurul orei 21:50.

Încă din primele momente au fost declanșate procedurile specifice în cazurile disparițiilor de persoane și au fost fost demarate activități specifice de cercetare și investigație, precum și verificări în zonă și scotociri în împrejurimi.

Primele echipe de căutare, constituite din 6 poliţişti, un jandarm și circa 30 de cetățeni, voluntari ai SVSU și membrii unei Asociații Off Road, au acţionat până spre dimineață, inițial fără rezultat.

După câteva ore căutările au fost reluate, cu forțe noi, aproape dublate, din care au făcut parte 14 poliţişti, 9 jandarmi și aproape 50 de voluntari din cadrul SVSU, Asociației Off Road, cărora li s-au alăturat muncitorii RomAqua.

Din păcate, nici la lumina zilei femeia dispărută nu a putut fi găsită, însă nici acest insucces nu i-a descurajat pe inimoșii căutători. Iar perseverența acestor oameni minunați avea să dea roade azi, 22 mai, în jurul amiezii, când victima a fost găsită, slăbită dar teafără, la circa 3 km de orașul Borsec, într-o zonă împădurită.

Din pricina stării de sănătate, femeia nu a putut furniza detalii despre traseul pe care l-a urmat, ori alte amănunte care să lămurească dispariția sa și dinamica acestui interval de timp, aspecte ce rămân în sarcina poliţiştilor anchetatori. Le-a mulțumit familia, le mulțumim și noi polițiștilor, jandarmilor și voluntarilor, tuturor celor care au participat la căutări și au contribuit la acest deznodământ fericit.

Foto: IPJ Harghita

dolinex


2 comentarii la “Persoană dispărută în pădure, găsită după 43 de ore de căutare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *