Persoane din Harghita care vindeau substanţe cu efect psihoactiv, reținute de procurorii DIICOT (FOTO)

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Harghita, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Harghita, au documentat activitatea infracțională a unor persoane bănuite pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

La data de 4 aprilie a.c., la ore și în locații diferite, bănuiții au fost prinși în flagrant delict, în timp ce ar fi transportat cu autoturismele aproximativ 100 de grame de substanță cristalină cu efect psihoactiv și 100 de grame de cannabis, ce urmau a fi comercializate consumatorilor din municipiul Toplița și localitățile învecinate.

Substanța cristalină cu efect psihoactiv a fost găsită la percheziția corporală efectuată asupra bănuitului, disimulată în lenjeria intimă.

Ulterior, au fost puse în aplicare 8 mandate de percheziție domiciliară, în județul Harghita, în urma cărora au fost descoperite și ridicate droguri de risc și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, mai multe dispozitive de mărunțit, pliculețe din material plastic utilizate pentru ambalarea substanțelor, cântare electronice de mare precizie și înscrisuri care au legătură cu cauza.

La data de 5 aprilie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Harghita au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a trei bănuiți. Ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Harghita a dispus arestarea preventivă a doi dintre bănuiți, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Mureș, Inspectoratului de Poliție Județean Mureș și Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita și de cel al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Harghita.

Parcursul întregului proces penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

  • informații și foto furnizate de IPJ Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy