Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Pesta porcină la granița județului Harghita

Prefectul Jean-Adrian Andrei a anunţat că a semnat un ordin prin care, la nivelul primăriilor s-au constituit unităţile locale de sprijin, care urmează să ia măsurile specifice în vederea prevenirii introducerii virusului în comunităţi, potrivit radiomures.

Reprezentanţii primăriilor, în colaborarea cu cei ai poliţiei şi cu medicii veterinari, vor lua măsuri pentru prevenirea şi combaterea activităţilor de comercializare ilegală a porcilor, în târguri, oboare legal constituite sau în cazul persoanelor neautorizate care vând animale.
De asemenea, se efectuează controale pe drumurile din judeţ şi în gospodăriile oamenilor, prefectul făcând un apel la respectarea legii.
Prezenţa virusului pestei porcine a fost confirmat în apropiare de județul Harghita, în două localităţi covăsnene- respectiv Sfântu Gheorghe şi Valea Crişului.

opel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *