Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Peste 100 de mc de material lemnos confiscaţi de poliţişti în zona bazinului Gheorgheni

Foto cu caracter ilustrativ

 

Pe parcursul ultimelor 48 de ore, pentru exploatarea unor date şi indicii cu valoare operativă obţinute prin activităţi specifice de cercetare şi investigaţie la nivelul Biroului de Combatere a delictelor silvice, poliţiştii harghiteni au organizat o acţiune în zona bazinului Gheorgheni.

În cadrul acestei activităţi, realizată în cooperare cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Brașov, a fost efectuat un control la o societate de profil din zonă, unde, în urma inventarierii materialului lemnos din depozit și determinării stocurilor scriptice, s-a constatat că un volum de 47,89 mc cherestea de esență rășinoase și 53,49 mc lemn de foc de esență foioase și rășinoase, este deținut fără documente legale de proveniență.

În aceste condiţii s-a dispus confiscarea faptică a volumului total de 101,38 mc material lemnos, în valoare de 36.472 de lei, precum și sancționarea contravențională a societăţii comerciale, cu amendă de 6.000 de lei, în conformitate cu Legea 171/2010.

De asemenea, potrivit prevederilor aceluiaşi act normativ, unitatea economică în cauză a fost sancționată cu încă o amendă de 5.000 de lei, pentru neținerea la zi a registrului de intrare/ieșire a materialelor lemnoase.

  • IPJ HarghitaLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.