Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Peste 35 de intervenții ale pompierilor, în primele cinci zile ale lunii septembrie

În perioada 01-05.09.2022, pompierii salvatori harghiteni au gestionat 38 de intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în 32 de solicitări.

Totodată, echipajele operative au intervenit pentru stingerea a trei incendii, precum și în cazul altor trei intervenții în sprijinul comunităților. 

Sâmbătă dimineața,  un incendiu a izbucnit în podul unei case, din localitatea Leliceni, cel mai probabil, din cauza efectului termic produs de coșul de fum amplasat ori neizolat termic față de materialele combustibile. Pompierii militari din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc au intervenit, prompt, pentru lichidarea acestuia. 

Tot în cursul zilei de sâmbătă, pompierii Detașamentului Miercurea Ciuc au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un autoturism, pe strada Zöld Péter din municipiu. În momentul sosirii echipajului, ardeau cabluri electrice în zona motorului, existând un risc ridicat de extindere la întregul autoturism. Forțele de intervenție au acționat pentru stingerea incendiului, acesta fiind lichidat în aproximativ 15 minute. Incendiul a fost generat, cel mai probabil, de un scurtcircuit. Din fericire, nu au existat persoane rănite.

Sâmbătă seara, pompierii Detașamentului Odorheiu Secuiesc și SVSU Mugeni au fost mobilizați pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o construcție auxiliară din cadrul unei gospodării din satul Văleni, comuna Feliceni.

Pompierii au acționat cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea incendiului și protecția clădirilor învecinate, reușind să împiedice propagarea flăcărilor și să salveze astfel bunuri de o valoare semnificativă. În urma producerii evenimentului, provocat cel mai probabil de un conductor electric defect sau neizolat corespunzător, a ars anexa, pe o suprafață de aproximativ 120 de metri pătrați și bunuri depozitate în interiorul acesteia.

 În perioada de referință, au fost transmise 14 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice (urși), în localitățile Corbu (2), Bălan (4), Gheorgheni (2), Toplița (4) și Ghiduț (2).

Concomitent cu misiunile desfășurate, pompierii militari harghiteni acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin operaționalizarea unor tabere mobile în localități din zona de frontieră, transport persoane și ajutoare materiale.

În continuare, echipajele de intervenție rămân mobilizate, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

    

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE     

                                                                     

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.