Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Peste 5000 de cazuri noi de infectare la nivel național. În Harghita numărul cazurilor a atins un nou record

 

Până astăzi, 23 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 201.032 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

144.429 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.028 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

 

Buletin informativ Harghita, 23 octombrie 2020, privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19

La nivelul județului Harghita situația epidemiologică  și măsurile de prevenire a răspândirii Coronavirus, COVID-19, la data de 23 octombrie 2020:

–   Cazuri confirmate: 2429, (130 cazuri noi în ultimele 24 de ore),

–   Persoane vindecate: 1210, (69 pacienți vindecați în ultimele 24 de ore),

–   Persoane decedate: 76,

–   Persoane internate în Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc, în Spitalul suport COVID-19 din Odorheiu Secuiesc, Spitalul Gheorgheni: 269;

–    Persoane în izolare la domiciliu: 821, (conform Ordinului Ministrului Sănătății nr. 1309/21.07.2020, art. 4, alin. (1), lit. c)  și alin. (2);

–    Persoane aflate în carantină la domiciliu: 1118(conform Ordinului Ministrului Sănătății nr. 1309/21.07.2020, art. 2, alin. (2) lit. a). b) și alin. (2);

Pentru 53 de persoane testate pozitiv cu COVID19, ancheta epidemiologică este în curs de desfășurare;

Se efectuează teste la COVID-19 pentru contacții simptomatici ai pacienților internați în spitale, respectiv au fost dispuse măsuri suplimentare de izolare la domiciliu pentru contacții asimptomatici.

Testările se efectuează cu respectarea algoritmului de testare pentru COVID-19, stabilit de către Institutul Național de Sănătate Publică.

 

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali din Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni și Toplița au acționat, în sistem integrat, pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională.       Toate structurile M.A.I. şi autorităţile harghitene sunt mobilizate în  acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19.

La nivelul județului Harghita este organizată, sub autoritatea prefectului, o grupă de coordonare operativă, pentru evaluarea situației specifice, în vederea intensificării activităților de verificare și depistare a celor care nu respectă regulile de protecție sanitară, pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

Principalul obiectiv al măsurilor luate este acela al prevenirii răspândirii noului coronavirus, însă acolo unde s-a impus, echipele de control au luat şi măsuri de sancţionare a încălcării legislaţiei în vigoare.

Principalele activităţi în care au fost concentrate pe zonele aglomerate, din localități și zone de interes turistic, cu risc de răspândire a virusului COVID-19.

Pe raza judeţului Harghita, se vor desfășura în continuare activități de verificare punctuale atunci când se vor primi sesizări cu privire la nerespectarea măsurilor de limitare a îmbolnăvirilor cu COVID-19, dar și acțiuni cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, precum și la ștranduri, terase și cluburi în aer liber.

Amintim cetățenilor că este în vigoare Hotărârile nr. 30, 31 și 32/2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, prin care se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție pentru toate persoanele prezente spații închise sau deschise de pe teritoriul județului Harghita.

De asemenea, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție la toate evenimentele, de orice natură, unde sunt create condiții de aglomerare de persoane, pe raza județului, desfășurate atât în interior, cât și în exterior.

Solicităm cetățenilor să respecte măsurile stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța de socializare și măsurile de igienă stabilite de către specialiști.

SĂ RESPECTĂM ÎN CONTINUARE 3 MĂSURI SIMPLE, CARE NE POT PROTEJA PE NOI SAU PE CEI DIN JURUL NOSTRU:

  • să evităm locurile aglomerate, păstrând distanțarea fizică,
  • să purtăm masca de protecție în toate spațiile publice,
  • să ne spălăm des mâinile.

 

Biroul de presă

Instituția Prefectului Județul Harghita
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.