Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Peste 80 de jandarmii harghiteni, la datorie în acest weekend

În acest sfârșit de săptămână, peste 80 de jandarmi harghiteni vor fi zilnic la datorie, astfel încât cetățenii să-și poată petrece în siguranță timpul liber, indiferent unde vor alege să fie prezenți în această minivacanță.

Jandarmii vor acționa preponderent în zonele aglomerate, atât independent cât și în cooperare cu polițiștii, dar și în zona montană a județului, pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, pentru verificarea respectării măsurilor preventive dispuse de autorități în actualul context epidemiologic. Vom asigura de asemenea paza și protecția obiectivelor aflate în responsabilitate.
Jandarmii montani sunt la datorie în stațiunile Băile Tușnad, Harghita Băi, Lacu Roșu și Borsec, iar în comuna Praid și zonele limitrofe vor acționa jandarmii de la postul stațiunii balneoclimaterice.

Pentru un sfârșit de săptămână reușit, IJJ Harghita recomandăm tuturor cetățenilor și celor care se vor afla în stațiunile din județ, să respecte măsurile de protecție sanitară dispuse de autorități în contextul pandemiei de Covid-19, iar în cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte antisociale să solicite sprijinul forțelor de ordine aflate în apropiere sau să apeleze numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Pentru a evita producerea unor situații nedorite, jandarmii montani le transmit turiștilor următoarele recomandări:
– înainte de a pleca în drumeție să se informeze temeinic în legătură cu itinerariul propus și prognoza meteo;
– să evite deplasarea după lăsarea întunericului și să nu se aventureze în zonele pe care nu le cunosc sau sunt greu accesibile;
– să se echipeze adecvat anotimpului;
– să respecte măsurile dispuse pentru prevenirea și combaterea Covid-19;
– dacă se află într-o situație dificilă să solicite sprijinul jandarmilor montani.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.