Peste o sută de amenzi aplicate de polițiști harghitenilor în ultimele 24 de ore

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Foto: IPJ Harghita

 

În perioada ultimelor 24 de ore, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita, împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, a continuat activităţile specifice de prevenire a răspândirii noului CORONAVIRUS, în special prin verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară.

 

În acest interval de timp, pe raza judeţului Harghita au acţionat 150 de poliţişti, din care 81 au fost angrenaţi direct în activităţi contextuale pe COVID-19, la care au fost cooptaţi şi 21 de poliţişti locali, îndeosebi în zonele cu un aflux mare de cetăţeni, în centre comerciale și zone adiacente, la unități de alimentație publică, zone de agrement, zone aglomerate, precum și mijloace de transport în comun.

 

În cadrul celor 16 acţiuni, desfășurate independent şi/sau în cooperare cu alte structuri M.A.I. ori instituţii cu atribuţii în domeniu, au fost verificate 82 de unităţi economice şi 132 de obiective sau alte locaţii, respectiv restaurante, terase, parcuri, diferite spaţii de cazare, zone de picnic şi alte zone de agrement, dar şi locaţii/zone de izolare/carantinare.

 

De asemenea, au fost verificate 35 de mijloace de transport, din care 20 de mijloace de transport public în comun şi au fost legitimate 710 de persoane, dintre care 117 s-a constatat că nu respectau măsurile de protecţie individuală.

 

Totodată, au fost verificate 187 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare, iar alte 454 de persoane au fost verificate referitor la respectarea măsurilor de carantină.

 

Ca şi în acţiunile anterioare, au fost transmise o multitudine de mesaje preventive şi avertizări, atât operatorilor economici cât şi persoanelor fizice, însă au fost aplicate şi 117 sancţiuni contravenţionale, cu amendă sau avertisment, cele mai multe persoanelor care nu au respectat măsurile de protecţie individuală, toate în context COVID-19, în cuantum total de 13.000 de lei.

 

Acțiunile pentru protejarea sănătății întregii comunităţi vor continua și în perioada următoare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy