Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Petiție depusă la Primăria Ditrău: 1800 de localnici cer acces la datele medicale și personale ale brutarilor srilankezi

Mobilizați de preot, localnicii cer acces la datele medicale și personale ale brutarilor srilankezi și dovada pregătirii lor profesionale

1.800 de localnici din Ditrău au cerut, într-o petiție înregistrată la primărie, să nu fie angajată forță de muncă străină în localitate dacă rata șomajului depășește 2% și să le fie arătate actele privind calificarea profesională și adeverințele medicale ale celor doi srilankezi angajați la brutăria din zonă, scrie romania.europalibera.org

Petiția este adresată primarului, consiliului local și patronilor brutăriei și a fost depusă de câțiva localnici și de preotul din localitate.

„A fost depusă, marți, o petiție la Primăria Ditrău semnată de peste 1.800 de locuitori ai comunei, după cum au promis în urma adunării sătești care a avut loc în 1 februarie la Căminul Cultural. Petiția a fost depusă de preot și de mai mulți oameni și este adresată Primăriei, Consiliului Local, dar și patronilor brutăriei”, a declarat pentru Mediafax primarul comunei Ditrău, Puskás Elemér (UDMR).

De asemenea, în petiție li se mai solicită patronilor brutăriei din Ditrău să își ceară scuze de la locuitorii comunei pentru prejudiciul adus reputației lor, dar și de la preotul capelan, care a acceptat rolul de mediator al situației doar la cererea credincioșilor.

„Solicităm ca angajatorul să aibă în vedere și să respecte în primul rând liniștea, respectul de sine și interesele publice, cultul religios și tradițiile locuitorilor din Ditrău. Să sprijine înființarea unui sindicat al angajaților din comună. Să despăgubească angajații prejudiciați și jigniți, în mod retroactiv pentru 5 ani, și să plătească concediile de odihnă anuale, să compenseze orele de muncă suplimentare conform legii, să efectueze control intern cu privire la declararea orelor de muncă prestate și să achite eventualele compensații pentru orele de muncă nedeclarate”, se mai arată în petiție.

Cazul brutăriei din Ditrău a ajuns în atenția publicului după ce localnicii s-au revoltat împotriva a doi angajaţi srilankezi.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *