Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Ploile abundente au creat probleme în unele localități din Harghita

Ploile abundente din ultimele ore au creat probleme în unele localități din Harghita.

În localitatea Corbu au fost inundate trei pivnițe, patru case și zece curți.

„Intervin pentru evacuarea apei un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 3 Corbu cu o autospecială de intervenție  plus o motopompă, SVSU Corbu cu două  motopompe transportabile și  două utilaje, iar  SVSU Borsec cu 2 motopompe transportabile.”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Harghita.

La Tulgheș au fost inundate patru case, trei pivnițe și șapte curți. Intervine SVSU Tulgheș. Acolo au fost evacuați preventiv, în sala de sport din localitate,  o mamă cu doi copii.

În localitatea Bilbor a fost inundată o stradă, apa intrând în curțile adiacente. Au fost inundate o casă și zece curți.

„Acționează echipaje din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 2 Toplița și SVSU Bilbor, cu o autospecială și o motopompă transportabilă. În zona afectată s-a deplasat și inspectorul șef al ISU Harghita, col. Stelian Cimpoeșu.”,  mai precizează purtătorul de cuvânt.

De asemenea, satul Eghersec, din comuna Ciucsângeorgiu, este afectat de întreruperea curentului electric (107 consumatori  sunt nealimentați cu energie electrică, iar zece posturi de transformare și o linie de medie tensiune au fost deteriorate).

Actualizare: La Eghersec, după aproximativ două ore, echipajele distribuitorului de energie electrică au îndepărtat copacul căzut pe rețea și s-au realimentat integral utilizatorii afectați.

Actualizare 2: Echipajele angrenate în misiunile la inundații s-au întors, în jurul orei 23:00, la bază.  În localitatea Corbu s-a intervenit pentru evacuarea apei din treisprezece pivnițe, patru case și treisprezece curți. La Tulgheș au fost inundate trei pivnițe, patru case și șapte curți, iar la Bilbor o casă și zece curți.

sursa foto: ISU Harghita – intervenții în localitatea Corbu
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *