POLIŢIA ROMÂNĂ ŞI INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEŢEAN HARGHITA, ALĂTURI DE ELEVI, LA ÎNCEPUTUL NOULUI AN ŞCOLAR

0

Articol disponibil în: Română

Peste 200 de poliţişti vor acţiona suplimentar, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din judeţul Harghita, pentru ca deschiderea noului an şcolar să se desfăşoare în siguranţă

Din dispoziţia Şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, chestor de poliţie Radu – Sandu MOLDOVAN, luni, 14 septembrie a.c., 233 de poliţişti vor acţiona în sistem integrat, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru desfăşurarea în siguranţă a festivităţilor specifice deschiderii anului de învăţământ preuniversitar.

Cei 159 de poliţişti de ordine publică, 27 de poliţişti de la rutieră, 2 de la prevenire, 9 poliţişti de proximitate şi 36 de poliţişti de la alte structuri, vor fi prezenţi, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din întregul judeţ, pentru ca noul an şcolar să înceapă în linişte şi siguranţă.

Efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita sunt în teren pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice şi fluidizarea traficului rutier, în special în zona unităţilor de învăţământ.

Pentru Poliţia Română, siguranţa în şcoli constituie o prioritate. Astfel, poliţiştii în parteneriat cu unităţile de învăţământ, cu reprezentanţii organizaţiilor de părinţi şi cu autorităţile publice cu atribuţii în domeniu, vor continua să acţioneze pentru îmbunătăţirea siguranţei şcolare. De asemenea, pentru prevenirea evenimentelor negative şi evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional, poliţiştii vor organiza pentru elevi diferite activităţi preventive-educative.

Reamintim că, în anul de învăţământ 2014-2015, în urma activităţii desfăşurate de Poliţia Română, numărul infracţiunilor sesizate a înregistrat o scădere cu 8% , faţă de anul şcolar precedent, majoritatea (91%) dintre acestea fiind săvârşite în incinta unităţilor de învăţământ, în judeţul Harghita nefiind înregistrate evenimente negative, fapte grave comise cu violenţă, ori infracţiuni cu un mod de operare deosebit.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita urează tuturor elevilor mult succes în noul an şcolar !

Sursa IPJ Harghita

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy