Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Cine crede că Beke Istvan Attila este nevinovat ?

Dacă până acum unii politicieni maghiari au crescut și finanțat tot felul de extremiști iată ca a venit momentul în care aceștia se întorc chiar împotriva celor care le-au fost alături.
În cadrul unui miting neautorizat, în care din păcate s-a observat că maghiarii de rând sunt încă ușor de manipulat, manifestanții care teoretic se adunaseră să îl susțină pe Beke Istvan Attila nu s-au sfiit să strige lozinci jignitoare la adresa primarului Bokor Tibor sau la adresa preşedintelui Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor.
Este drept că toți politicienii maghiari s-au lepădat de extremiști și au declarat că nu susțin sub nicio formă faptele de care este suspect Beke Istvan Attila arătând încă odată, dacă era nevoie, că au știut să se folosească de extremiștii maghiari în interesele lor politice dar la prima problemă s-au  dezis total de ei.
În realitate aceste mișcări de susținere a lui Beke Istvan Attila sunt organizate și coordonate tot de extremiștii maghiari, care nici măcar nu sunt niște bărbați adevărați precum se dau, neavând curajul să își asume și să organizeze legal un astfel de protest. Să nu fim înțeleși greșit. Mitingurile de susținere pentru un astfel de caz sunt normale și fac parte din democrație. Fiecare om are dreptul să susțină ce vrea el. În SUA, de exemplu, există manifestații care cer să nu fie executat câte un criminal în serie. Recent am văzut un miting foarte amplu cu multe mii de participanți în Bangladesh unde se protesta contra execuției a doi criminali de război. Așadar, din punctul de vedere al publicației noastre, astfel de mitinguri fac parte din exercițiul democratic. Anormal este ca ele să nu fie organizate legal și cei care instigă lumea să nu aibă curajul să își și asume propriile opinii.
Oricum, este total deplasat să faci un miting în fața unui sediu de poliție, să aprinzi artificii și să strigi ”Aici e bomba”. În orice alt stat democratic, la o asemenea provocare, forțele de ordine intrau în manifestanți de nu mai aprindea niciunul nici măcar bricheta 2 luni de zile, dar suntem în România unde democrația este de multe ori înțeleasă greșit.
Susținerea lui Beke Istvan Attila este o atitudine democratică dar trebuie să se facă legal și mai ales asumat. Este o prostie și o provocare să vrei să ajuți un suspect organizând un protest ilegal și neasumat. Cine vrea cu adevărat să îl susțină pe Beke Istvan Attila trebuie să ceară autorizație pentru un protest în față la DIICOT căci ei l-au arestat, nu polițiștii din Covasna.
Din nefericire pentru extremiștii maghiari noi am stat de vorbă cu mai mulți maghiari din Covasna și Harghita și nu am găsit niciunul care să își asume susținerea lui Beke Istvan Attila, drept pentru care am făcut noi ce ar fi trebuit să facă susținătorii lui Beke Istvan Attila, adică am deschis o petiție online pe care așteptăm să o semneze toți cei care cred că Beke Istvan Attila este nevinovat. Semnăturile adunate le vom trimite în mod oficial instituțiilor abilitate în a cerceta dacă arestarea lui Beke Istvan Attila este sau nu un abuz.

Petitie online :

Eliberați-l pe Beke Istvan Attila

 Iosub Robert
8 comentarii la “Cine crede că Beke Istvan Attila este nevinovat ?

 1. licurici

  Eu cred ca nimeni nu se risca sa își asume un astfel de scandal dacă nu erau probe covârșitoare. Așadar, tind sa cred ca este cât se poate de vinovat atât el cât mai ales organizația extremistă care i-a alimentat nebunia.

  Raspunde
 2. menasagh

  Az, hogy ki mit hisz nem tükrözi sem a valóságot sem a megtörtént események miértjét.
  Az egész így ahogy megtörtént már a kabaré kategóriába tartozik, hasonlóan a már évekig húzódó bizonyítani képtelen ügyekhez.
  A felhajtás nem is az igazság érdekében történt hanem a kedélyek falkavarásáért, az egymás ellen való uszításért. Ma amikor amúgy is minden kiejtett szóban ellenséget keresnek nem szabadna ilyen színjátékot megengedjen magának egy igazságszolgáltatás.

  ADMIN: De ce nu semnați petiția online ? De ce nu vă asumați ceea ce credeți ?

  Raspunde
 3. menasagh

  Nem azt vitatom, hogy Beke ártatlan vagy bűnös, csupán azt hogy az eljárás amit lefolytatnak egy színjáték. Amikor Iliescuék bevitték Bukarestbe a bányászokat gyilkolni ellenük nem léptek fel ilyen teleszájjal, holott azok gyilkoltak is nem csak szilveszteri pukkantókat tartogattak maguknál.

  Raspunde
 4. Mm

  Extremismul a fost cultivat intens in ultimii 25 de ani, in scoli , foarte intens in biserici , in sport ,la diverse evenimente ,etc.Acum incep sa se vada „rezultatele”. S-a ajuns la momentul in care le explicam ca noi cei de etnie romana ne-am „ingropat” singuri partidele extremiste , ca daca ei sarbatoresc ceva nu le fluturam in nas diverse ,nu ne punem doliu pe facebook , nu le aruncam petarde in grupurile adunate , nu ii injuram pe net intens si ostentativ. Le explici ca si ei trebuie sa isi vada de treaba lor cand noi sarbatorim ceva. Adica. .. vecine eu de ziua ta nu am nici o treaba cu tine dar de ziua mea ma injuri isteric ? Si daca iti dau o palma dupa ceafa pentru jignire incepi sa miauni ca te discriminez ? Nu esti discriminat, doar foarte nesimtit.

  Raspunde
 5. laszlo szabi

  Ma numesc Laszlo Szabolcs. Eu cred ca e vinovat.
  La DIICOT scrie asa si nu am de ce sa cred ca nu e vinovat.
  Nu suntem asa prosti cum cred HVIM.

  Comunicat de presa 01.12.2015

  La data de 01.12.2015 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului B. I. A. sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă la infracțiunea de acțiuni împotriva ordinii constituționale prev.de art.412 alin.2 rap.la art.397 alin.2 Cod penal și nerespectarea regimului materiilor explozive prev.de art.346 alin.1 Cod penal săvârșită în condițiile art.32 alin.1 lit.”o” din Legea nr.535/2004 – privind prevenirea și combaterea terorismului.

  În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în realizarea obiectivelor revizionist-separatiste pe care structura naționalist-extremistă ”Mișcarea de Tineret 64 de Comitate” – HVIM Ungaria le promovează în Transilvania în scopul realizării, inclusiv prin acte de violență îndreptate împotriva cetăţenilor români și a bunurilor acestora, dezideratului de îngreunare/împiedicare a autorităților române în actul de exercitare a puterii de stat în zona așa-zisului ”Ținut Secuiesc”, ca etapă a procesului ce vizează refacerea ”Ungariei Mari”, inculpatul B. I. A., membru marcant al extensiei în România a HVIM Ungaria, și-a asumat, şi ulterior a procurat mijloacele și instrumentele necesare confecționării unui dispozitiv exploziv improvizat pe care intenționa să-l detoneze în public, pe raza localității Târgu Secuiesc, pe parcursul desfășurării manifestației prilejuite de sărbătorirea zilei de 1 Decembrie.

  Materialele şi dispozitivele ridicate la percheziţiile efectuate ar fi fost apte să pună în pericol cetăţenii români şi bunurile acestora, acţiunile inculpatului fiind stopate prin măsurile legale dispuse de către procurorii D.I.I.C.O.T. cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii.

  Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate.

  Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii.

  Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă.

  Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul IPJ Covasna şi Jandarmeriei Braşov.

  Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

  Raspunde
 6. Marton Jozsef

  Prima mare mirlanie este publicarea acestui articol FARA semnatura ! Cine este acest MEGAmanipulator(toare) care are tupeul sa spuna ca ”maghiarii de rind sint inca usor de manipulat” ?! Bineintles vrea sa spuna ca romanii de rind NU sint manipulati , desi se vede clar ca toata actiunea este un mare bluff , avind ca unic scop denigrarea maghiarilor , lucru deja firesc in momentele importante . Chiar se mirau deja oamenii de buna credinta si detinatorii de un anumit numar de celule cenusii active , cum de s-a creat diversiunea atit de tirziu ,era sa se rateze Ziua nationala a Romaniei fara o diversiune cu caracter antimaghiar ! Tot scenariul se bazeaza pe faptul ca , din pacate , exact o mare parte a romanilor de rind sint inca foarte usor de manipulat . Toti cei care gindim normal si inteligent , romani sau maghiari , vedem clar ca totul este fals si minciuna , ca sri si diicot erau OBLIGATI , sa justifice cumva disparitia drapelului la Sf.Gheorghe , n-au gasit vinovatii , dar au gasit petarde in casa unui ”terorist” , bineinteles maghiar , care AR FI PUTUT , sa faca o bomba , si AR FI PUTUT sa faca ceva rau unor romani(?) . Doamna ”ziarist” si alti manipulatori de nivel foarte scazut , cu asemenea acuzatii toti cetatenii de pe planeta sint pasibili de a fi ”teroristi” , toti AR PUTEA face ceva rau altora . Un lucru insa este foarte clar , CEI MAI MARI TERORISTI , sint toti acei mizerabili care se folosesc de orice , ca sa creeze false conflicte interetnice in Tinutul Secuiesc ! Inclusiv aceasta ”petitie” este o mare manipulare , ar fi utila o lista de noi ”extremisti” pe care s-o folositi la data urmatoarei mascarade etnice a maghiarilor , nu-i asa ziaristule(o) anonim ? Ar fi utila si la sri si diicot la urmatoarele descinderi maghiarofobe in ceas de noapte , nu ? Deci respunsul la intrebarea din titlu este : toti cei care NU pot fi manipulati , pentru ca gindesc cu capul limpede si au inteligenta la ei , SINT CONVINSI ca Beke Istvan Attila este NEVINOVAT in acuzatia de terorism , vina lui este ca avea petarde , aici cred ca eventual poate fi amendat cu o suma de bani si atit ! Sa la fie rusine cumplita celor care manipuleaza in mod josnic oamenii de rind , inclusiv cu astfel de petitii !

  ADMIN:
  1. Scuze, nu semnasem din viteză. Am remediat.
  2. Dacă DIICOT, SRI mint și instanța a arestat un om nevinovat atunci înseamnă că orice protest este inutil… singura soluție este să emigrăm cu toții.
  3. Sunt de acord cu dumneavoastră. Nu există conflicte etnice, ele sunt inventate de extremiștii sau politicienii români sau maghiari.
  4. Cu petiția noi am întins o mână spre cei care își exprimă democratic o opinie. Toți cei care susțin acest demers au ieșit în stradă în fața camerelor de luat vederi, deci nu se poate vorbi de o susținere anonimă.
  5. De treaba cu manipularea aveți dreptate dar din păcate nu noi vă manipulăm. Uitați… cazul dumneavoastră. Cât de manipulat puteți fi ca să ajungeți să spuneți ca instituțiile din România au nevoie de ajutorul unui ziar online să facă nu știu ce listă ? Pai nu ați ieșit deja cu toții în stradă și ați fost filmați și fotografiați ? Ce să facă DIICOT-ul cu o lista cu voi dacă deja are poze cu fiecare dintre voi ? Dumneavoastră gândiți înainte de a scrie asemenea aberații ?
  E bine că ați făcut acest comentariu pentru că să înțeleagă toată lumea că oamenii ca dumneavoastră sunt cei care alimentează astfel de conflicte. Eu credeam că doar cei de la Forumul românilor fac tot felul de scenarii, dar văd că și maghiarii au proprii oameni incompetenți.
  Din păcate pentru dumneavoastră adevărul este că nimeni nu vrea să își asume cu nume și prenume susținerea lui Beke Istvan Attila și vă spun și de ce. Aveți dreptate, procurorii și judecătorii din România au făcut foarte multe greșeli și e posibil să fi greșit și acum, dar dacă apare în timpul procesului o înregistrare audio sau video în care Beke Istvan Attila spune cum va face dispozitivul exploziv ? Acesta este adevărul. Cei care cred că Beke Istvan Attila este nevinovat au destui neuroni încât să nu își asume riscul ca Beke Istvan Attila să fie dovedit cu probe indubitabile și atunci să trăiască toată viața cu rușinea de a fi susținut un om care vroia sa facă rău altor oameni.
  Eu personal, cred că Beke Istvan Attila este doar un extremist incompetent care, ca să se dea mare, a vorbit aiurea că va face o bombă și ca să fie prost până la capăt a achiziționat materiale pirotehnice pentru revelion sau pentru alta distracție și s-a lăudat că sunt pentru o bombă. Fiind vorba de un import de pocnitori care sunt interzise și prostul ca să se dea mare, a vorbit aiurea, a fost luat pe sus, pentru că în astfel de cazuri nici o instituție din lume nu stă să vadă dacă omul e terorist sau doar un prost care se laudă aiurea.
  Opinia mea personală este să lăsăm instituțiile să își facă treaba și în curând vom afla dacă Beke Istvan Attila a fost doar o găină care vorbea aiurea sau un terorist.

  Raspunde
  1. gheorghe

   Eu nu cred ca la finele anului 2015 mai exista un judecator in tara noastra (si in special in Bucuresti) care sa dispuna arestarea cuiva fara probe. Ar fi dat un control judiciar, un aresta la domiciliu, etc. Au fost judecatori care si-au arestat fosti colegi de breasla, nume grele din politica. Legat de manipulare, si noi romanii suntem manipulati de mass media pentru ca cineva sa obtina diverse avantaje. Nu vrei sa fii manipulat. Citeste informatii din mai multe surse, cat mai multe (ziare, forumuri, etc). Nu te limita la 2-3 sau la ce spune popa la biserica. Dar nici nu pot fi de acord cu ideea ca minoritatea maghiara este de vina si ca ar trebui incriminata. Fals. Maghiarii si secuii sunt oameni de treaba, dar in orice padure exista uscaturi.

   Raspunde
 7. Marton Jozsef

  Cred ca raspunsul meu anterior va fi sters de administrator , sint foarte curios ! Multumesc .

  ADMIN: Surpriză. Nu ștergem decât comentarii injurioase. Dumneavoastră ați criticat ceea ce facem noi dar într-un limbaj decent.
  Opiniile critice la adresa noastră sunt cele mai importante și vă mulțumim pentru că le aveți. Cititorii noștri trebuie să cunoască toate punctele de vedere, nu doar pe al nostru.

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.