Poliţiştii din Ungaria amendează lunar 100 de transporturi ilegale de maşini second, majoritatea cu şoferi români

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În medie au fost prinse anul acesta o sută de „caravane horror” lunar, adică sisteme de transport neregulamentare pe drumurile publice din Ungaria, majoritatea fiind conduse de cetăţeni români, care aduc maşini second din Vest – scrie în numărul său de vineri publicaţia maghiară Magyar Nemzet, citând o informare a Inspectoratului Naţional de Poliţie al Ungariei (ORFK). Din cauza amenzii mici afacerea rămâne rentabilă, scrie publicaţia.

Trailerele care pornesc la drum din Europa de Vest, la solicitarea comercianţilor de maşini, sunt defapt camionete, deoarece pentru acestea se plăteşte cea mai mică taxă pe autostradă, iar şoferii se străduiesc să transporte cât mai multe maşini pe o singură platformă. Comerţul “de maşini rablă” este generat de interesul pentru maşini second hand al est-europenilor şi porneşte, în primul rând, din Germania, unde acestea nu mai pot fi folosite.

ORFK a informat publicaţia că a amendat anul trecut 1004 şi, în primele opt luni ale acestui an, 889 de şoferi care au fost surprinşi în urma controalelor rutiere că au încălcat legislaţia referitoare la circulaţia pe autostradă, remorcarea pe drumurile publice, încărcătura maximă admisă pentru vehicule de categoria M1, N1.

În general şoferii folosesc autovehicule cu o greutate mai mică de 3,5 tone, iar pentru acestea amenda maximă este de 150 de mii de forinţi (circa 450 de euro). În cazul camioanelor aceasta este de jumătate de milion de forinţi (circa 1.500 de euro).

Sursa: MTI

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy