Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Poliţiştii harghiteni într-o exemplară mobilizare, pentru o dublă şi frumoasă sărbătoare

Vizita Sanctităţii Sale Papa Francisc şi Rusaliile de la Şumuleu, misiuni importante, îndeplinite cu succes de poliţişti, prin sacrificii profesionale şi personale, într-un triplu efort: creştinesc, omenesc şi poliţienesc.

Poliţiştii harghiteni au demonstrat, încă o dată, că sunt cu adevărat profesionişti, au dat dovadă de dăruire şi chiar de spirit de sacrificiu, într-o perioadă în care familia profesională a fost în prim-plan.

Ultimele săptămâni ar putea fi considerate unele dintre cele mai încărcate de responsabilitate din întreaga carieră a celor mai mulţi dintre poliţiştii harghiteni, căci au cuprins pregătiri pentru Sărbătoarea Rusaliilor Catolice, devenită tradiţie în municipiul Miercurea-Ciuc, gazda a zeci de mii de credincioşi, care vin an de an în pelerinaj în reşedinţa judeţului Harghita, având ca destinaţie Catedrala Franciscană de la Şumuleu-Ciuc şi Dealul Şumuleul Mic.

Dar mai mult decât în anii anteriori şi mai atent, poliţiştii au răspuns prezent, cu un deplin devotament, pentru îndeplinirea profesionistă a atribuţiilor şi sarcinilor date în competenţă, în aşa fel încât Vizita Apostolică a Sanctităţii Sale Papa Francisc să se desfăşoare în condiţii de normalitate şi legalitate, fără niciun fel de incidente.

Am fost şi de această dată o echipă unită şi eficientă, astfel încât tristeţea ori supărarea, neajunsurile sau nevoile, nemulţumirile şi dezamăgirile vremurilor grele pe care le trăim au rămas ferecate în dulapurile metalice ale apărătorilor legii de pe aceste meleaguri, care au ştiut an de an să îşi facă datoria şi nici acum n-au uitat să şi-o împlinească în mod profesionist.

Circulaţia vehiculelor şi pelerinilor s-a desfăşurat în bune condiţii fiindcă poliţiştii au fost prezenţi pe străzi şi în intersecţii, chiar şi sub rafale puternice de vânt şi averse de ploaie torenţială.

Sunetul în oraş şi în împrejurimi a fost doar acela liniştit al rugăciunilor şi ceremoniei religioase întrucât poliţiştii au patrulat permanent şi au fost prezenţi în posturi fixe, îndeosebi în zonele cele mai aglomerate, iar lipsa evenimentelor negative s-a datorat, fără îndoială, şi faptului că poliţiştii au fost prezenţi peste tot, în calitate de păstrători ai armoniei şi echilibrului.

În asemenea situaţii sunt importante pregătirea până în cele mai mici detalii şi executarea cu maximă responsabilitate a misiunilor, dar şi unitatea, solidaritatea şi buna colaborare, atât între noi, reprezentanţii Poliţiei Naţionale Române, dar şi inter-instituţional, cu celelalte structuri cu atribuţii în domeniu şi, poate cel mai important, cu membrii comunităţii.

Vom fi şi în anii următori căutătorii semnatari ai acestui triplu succes: SPIRITUAL al trăirii creştine, UMAN al apropierii de comunitate şi PROFESIONAL al reușitei misiunii îndeplinite!

opel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *