Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Polițiștii harghiteni vor acționa cu forțe mărite în contextul minivacanţei de 1 iunie şi sărbătoririi Rusaliilor Romano Catolice

Foto cu caracter ilustrativ

În perioada 29 mai – 02 iunie 2020 poliţiştii harghiteni vor acţiona, zilnic, în vederea asigurării unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică, atât în municipiul reşedinţă şi în zonele de agrement de pe raza judeţului, cât şi pe arterele de circulaţie rutieră.

În contextul minivacanţei de 1 iunie, care cuprinde şi sărbătorirea Rusaliilor Romano Catolice, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita au fost dispuse măsuri suplimentare, cu forţe mărite, în vederea menţinerii unui climat optim de siguranţă şi legalitate.

Astfel, pe arterele de circulaţie poliţiştii harghiteni vor asigura fluidizarea traficului rutier şi pietonal, ordinea publică şi respectarea legalităţii, în toate domeniile.

Aproximativ 150 de poliţişti vor acţiona zilnic, atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor obişnuite, necesare asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică, cât şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în întregul judeţ şi în special în zona lăcaşelor de cult, a parcurilor de distracţii şi a altor zone de agrement.

În acest context, la nivelul judeţului Harghita au fost constituite, atât în localităţile din mediul urban cât şi în cele din mediul rural, dispozitive de menţinere a ordinii publice şi de poliţie rutieră, constituite în puncte fixe, filtre, patrule pedestre şi auto, precum şi echipe de investigaţii criminale, investigarea fraudelor şi de la alte structuri poliţieneşti.

După cum ştim, multe dintre evenimentele rutiere negative sunt cauzate de consumul de băuturi alcoolice şi de viteza excesivă, motiv pentru care, pentru asigurarea fluenţei traficului rutier şi prevenirii producerii de evenimente negative, în cursul acestor zile sunt mobilizate în judeţul Harghita dispozitive specifice, care vor acţiona pe toate schimburile, cu utilizarea mijloacele tehnice din dotare, inclusiv cu aparatura radar, în vederea depistării celor care încalcă, frecvent sau ocazional, normele rutiere, scopul fiind, desigur, acela al deplasării în condiţii de deplină siguranţă a circulaţiei pe drumurile publice.

În acest sens, atragem atenţia tuturor participanţilor la traficul rutier să manifeste atenţie sporită, să dea dovadă de înţelegere şi calm, să se deplaseze, atât pe jos cât şi cu orice fel de mijloc de transport, doar pe traseele pe care este permisă circulaţia, să parcheze numai în zonele autorizate şi nu în ultimul rând, să respecte indicaţiile poliţiştilor aflaţi în teren.

Pentru a evita consumul unor produse neadecvate din punct de vedere al calităţii, la nivelul structurii de Investigare a Fraudelor, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, vor fi executate acţiuni în vederea prevenirii şi combaterii încălcării legislaţiei în domeniul comerţului, în special cu produse alimentare, perisabile.

De asemenea, poliţiştii structurii de investigaţii criminale vor acţiona pentru combaterea infracţiunilor de natură judiciară, sens în care, pentru desfăşurarea în siguranţă a tuturor activităţilor preconizate pe parcursul acestei perioade, reamintim cetăţenilor că respectarea legii nu este opţională, ci obligatorie, din toate punctele de vedere.

Toate demersurile profesionale ale poliţiştilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita se vor concentra, pe asigurarea petrecerii unei minivacanţe în condiţii normale, de ordine, linişte şi siguranţă, fără incidente negative şi evenimente nedorite.

Ca şi în alte situaţii anterioare de acest fel, invităm cetăţenii să ne fie parteneri la aceste activităţi preventive, prin acordarea de atenţie sporită asupra modului de păstrare şi folosire a bunurilor şi valorilor, asigurarea autovehiculelor, dar şi prin grija deosebită acordată copiilor.

Totodată, amintim că până pe data de 31 mai, inclusiv, este obligatorie justificarea deplasării persoanelor în afara localităților.

Vă dorim o minivacanţă, în deplină siguranţă, fără evenimente nedorite!

  • IPJ HarghitaLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.