Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Etapa judeţeană a concursurilor profesionale ale Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă: Pompierii civili se întrec pe Stadionul Municipal din Odorheiu Secuiesc

Vineri, 24 iunie a.c., pe Stadionul Municipal din Odorheiu Secuiesc, se va desfăşura faza judeţeană a concursurilor profesionale ale Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă

După doi ani de pauză, s-au reluat concursurile profesionale ale Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din judeţul Harghita, iar după desfăşurarea a trei etape zonale, câştigătoarele acestor faze zonale se vor întrece, mâine, în cadrul etapei județene a acestei competiţii.

Prin desfășurarea acestor concursuri se urmărește dezvoltarea și perfecționarea aptitudinilor și a deprinderilor necesare îndeplinirii cu succes a intervențiilor în situații de urgență, precum și creșterea nivelului de pregătire practică a reprezentanților serviciilor voluntare pentru situații de urgență.

Similar competiției pompierilor militari, voluntarii care activează la nivelul primăriilor îşi vor putea arăta iscusinţa în cele trei probe ale concursului: „pista cu obstacole pe 100m”, „ștafeta 4 x 100m” și „dispozitivul de intervenție”.

Eforturile depuse de concurenţi vor fi răsplătite cu premii ce vor consta în medalii, cupe şi diplome. Echipa care se va clasa pe prima treaptă a podiumului va reprezenta judeţul Harghita la faza interjudeţeană a competiţiei.

Pompierii civili din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență sunt partenerii noștri pe plan local, cei care asigură prima intervenție în foarte multe situații limită, acționând atât în cooperare cu serviciile profesioniste, dar și individual, pentru salvarea vieților și a bunurilor materiale.

La nivelul județului Harghita, sunt constituite servicii voluntare pentru situații de urgență la nivelul tuturor celor 67 de localități, unele dintre acestea având o tradiţie seculară (Cristuru-Secuiesc – 1871; Praid  – 1878; Atia – 1880; Zetea – 1890; Mărtiniş – 1892; Corund – 1893; Ocna de Jos – 1902; Ocland – 1908).

Le urăm mult succes tuturor echipelor și le dorim ca și de acum înainte să fie în continuare în slujba comunităților harghitene!

  •  COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICELasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.