Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Pompierii militari harghiteni, zilnic la datorie!

Foto: IGSU

 

În ultimele 24 de ore, pompierii militari harghiteni au intervenit în 13 situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în acordarea asistenței medicale de urgență, astfel că echipajele SMURD au intervenit pentru acordarea primului ajutor unui număr de 12 persoane aflate în dificultate, în cazul a cinci afecțiuni medicale și șapte traumatisme.

Totodată, pentru avertizarea populației din orașul Borsec, seara trecută, la ora 19:08, a fost transmis un mesaj prin sistemul RO-ALERT, privind prezența unui urs.

În această dimineață, în intervalul orar 08:15-09:30, localitățile Toplița, Gheorgheni, Bălan, Praid, Ditrău, Sândominic, Remetea, Joseni, Suseni, Ciumani, Sărmaș, Tulgheș, Lăzarea, Borsec, Bilbor, Gălăuțaș, Subcetate, Voșlăbeni și Corbu s-au aflat sub incidența unei atenționări de fenomene meteorologice periculoase COD GALBEN, ce au vizat frecvente descărcări electrice, averse între 20-25 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului.

În urma manifestării acestor fenomene meteorologice periculoase, au fost înregistrate efecte de vreme rea în localitatea Ciumani, unde colegii noștri din cadrul Detașamentului de Pompieri Gheorgheni, în cooperare cu SVSU Ciumani, au intervenit pentru stingerea flăcărilor izbucnite la nivelul unui acoperiș lovit de trăsnet. Ajunși la locul intervenției, pompierii au constatat că incendiul se manifesta la acoperișul unei anexe gospodărești (adăpost de animale), fiind afectate circa 200 kg de fân, depozitate în podul grajdului și aprox. 2 mp din peretele de lemn al anexei. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite și nu s-au înregistrat victime. Prin intervenţia promptă a pompierilor, s-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de 100.000 lei, pagubele materiale fiind evaluate la circa 200 lei.

Informații utile despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro și a aplicației DSU (ce poate fi descărcată, gratuit, din Google Play Store și AppStore).

În continuare, pompierii salvatori harghiteni rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

dolinex


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *