Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Portal modernizat de declarare online a locurilor de muncă în județul Harghita

a acest nou portal, www.locuridemuncaharghita.ro, accesul e mai simplu decât la siteul anterior. Noul portal poate fi accesat din 21  aprilie, el fiind accesibil și șomerilor din alte județe, inclusiv în rețeaua europeană de ocupare EURES. Directorul AJOFM Harghita, Tiberiu Pănescu, a declarat pentru RTM că nedeclararea locurilor de muncă vacante atrage sancțiuni contravenționale de la 3000 la 5000 lei:

Practic, sistemul vechi a fost înlocuit cu unul mai performant, iar angajatorii vor trebui să își obțină noile parole și vor putea declara, oricând, chiar și în week end, locuri de muncă vacante, ocuparea lor și să-și îndeplinească obligațiile prevăzute de legislația în vigoare. Pentru angajatorii care nu îndeplinesc această obligație, e adevărat că legislația prevede o anumită amendă în această situație, numai că noi am preferat în primă față, să acordăm avertismente și să conștientizăm angajajatorul la ce se expune în cazul în care nu își îndeplinește obligațiile.

iberiu Pănescu a explicat că „Utilizatorul”  pentru autentificarea angajatorilor este chiar CUI-ul acestora, în vreme ce parola va fi furnizată,  la cerere, de agenție.

Solicitarea se face în formă scrisă în formularul ce se poate descărca de pe site-ul agenție.

Sursa: radiomures.ro
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.