Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Precizări în ceea ce privește termenul limită de depunere a proiectelor, la consiliul județean

S-a diversificat gama activităților sprijinite, a  crescut cuantumul sumelor alocate

Și în anul 2016 Consiliul Județean Harghita organizează concursuri de proiecte, iar în cazul anumitor proiecte s-a schimbat data limită de depunere a acestora – 1 aprilie, ora 12,00 (s-a schimbat ora).

Organizațiile care își desfășoară activitatea în județ, au personalitate juridică, sunt non-guvernamentale și nu generează profit pot aplica pentru a obține finanțare pentru activitățile organizate în domeniul tineretului, cultural, social, turistic, sport și cel al asociațiilor pompierilor voluntari. Pentru aproape fiecare domeniu s-a mărit cuantumul finanțării. În cazul programului de finanțare a activității asociațiilor sportive, schimbarea constă în faptul că pe lângă organizarea de evenimente, achiziționarea de echipamente și participarea la cursuri de perfecționare, din acest an se oferă bani și pentru editarea de pliante, îndrumare, afișe cu rol educativ. În ceea ce privește programele destinate familiilor, s-a diminuat gama activităților finanțate. Și în acest an se poate aplica pentru finanțare în scopul achiziționării costumelor populare, oportunitate foarte bună pentru ansamblurile de dans și pentru școli. S-a menționat că trebuie avută în vedere calitatea costumelor, și nu cantitatea. Programele de tineret sunt cele mai diversificate, organizațiile pot solicita finanțare pentru organizarea taberelor tematice, cele organizate în scopul schimbului de experiență, achiziționarea de echipamente didactice, organizarea de concursuri, activități științifice, achiziționarea echipamentelor necesare aprofundării cunoștințelor gastronomice, activitățile cu privire la învățământul profesional și cele cu privire la orientarea profesională. Din anul 2016 și programele sportive sprijinite s-au diversificat cu categoria destinată persoanelor cu nevoi speciale.

Concursurile de proiecte organizate de Direcția Generală de Protecția Copilului și Asistență Socială Harghita se adresează tinerilor aflați în situații de dificultate, persoanelor vârstnice, persoanele cu dizabilități, activităților din domeniul social.

Informații suplimentare se pot obține accesând http://judetulharghita.ro/consiliul-judetean-harghita/proiecte/concursuri-de-proiecte-active.html.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.