Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Prefectul de Harghita i-a atenţionat pe primari să adopte bugetele locale până la 1 februarie

Prefectul judeţului Harghita, Adrian Jean Andrei, i-a atenţionat pe primari să adopte bugetele locale până în data de 1 februarie, aceasta fiind data limită prevăzută de lege. Prefectul a trimis o circulară tuturor primarilor din judeţ în care le-a atras atenţia că neadoptarea bugetelor locale în termenul prevăzut de lege atrage după sine sistarea finanţărilor de la bugetul central. 
„I-am atenţionat asupra faptului că în cazul neaprobării bugetelor locale în termenul prevăzut, se sistează alimentarea cu cote şi sume defalcate din venituri ale bugetului de stat şi cu transferuri consolidate, până la adoptarea acestora. În această situaţie, din bugetele locale se pot efectua plăţi numai în limita celorlalte venituri încasate”, a declarat prefectul Adrian Jean Andrei. 

Prefectul a emis şi ordinul privind stabilirea numărului maxim de posturi pentru 2016 la nivelul unităţilor administrativ teritoriale, drept urmare consiliile locale trebuie să aprobe şi anexa bugetului ce va conţine numărul de personal permanent şi temporar, precum şi fondul de salarii. 

De asemenea, prefectul a solicitat primarilor şi consiliilor locale să ia toate măsurile de cuprindere în bugetele locale a sumelor necesare pentru buna desfăşurare a alegerilor locale şi parlamentare din acest an.

AGERPRES
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.