Prefectul Harghitei propune înființarea unui serviciu de asistenţă socială stradală

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Adrian Jean AndreiAdrian Jean Andrei, caută soluţii pentru rezolvarea problemei bolnavilor din judeţ fără asigurări medicale şi fără acte de identitate, care sunt spitalizaţi pe banii instituţiilor sanitare.
El a declarat azi, pentru AGERPRES, că a avut o întâlnire de lucru pe această temă cu reprezentanţii Serviciului de Asistenţă Socială din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc, cu cei ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului, ai Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate şi ai Consiliului Judeţean Harghita.
Situaţia a ajuns la un punct fără ieşire, au explicat reprezentanţii spitalului, întrucât cheltuielile de spitalizare pe o perioadă mai îndelungată sunt destul de mari. În plus, centrele de îngrijire pentru adulţi din judeţ nu dispun de locuri suficiente, iar în cazul adăposturilor de noapte, regulamentele de ordine interioară obligă persoanele fără adăpost să plece din respectivele spaţii în timpul zilei.
Prefectul a precizat că va solicita primarilor să se implice în rezolvare acestei probleme, dar s-a luat în discuţie şi necesitatea modificării legislaţiei în vigoare privind asistenţa socială.

Sursa: Agerpres

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy