Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Prefectul Proca de Ziua Eroilor: ”Lor le datorăm existenţa noastră ca popor liber si demn!”

”Astăzi celebrăm Ziua Eroilor care, nu întâmplător, coincide cu Ziua Înălţării Domnului. Este o zi cu dublă semnificaţie sacră, un moment de omagiu adus eroilor noştri, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă pentru apărarea patriei, a credinţei, a libertăţii şi demnităţii poporului român şi pentru întregirea neamului.

Se cuvine ca, în această zi sfântă, să ne înclinăm cu profund respect în faţa jertfei aduse de ostaşii noştri, stiuţi sau neştiuiţi, care, au apărat cu preţul vieţii lor tricolorul României, atât în ţară, cât şi în teatrele de operaţiuni de peste hotare.

Lor le datorăm existenţa noastră ca popor liber si demn! Avem obligaţia sa îi cinstim cum se cuvine şi să le păstrăm vie memoria, în sufletele şi rugăciunile noastre. Este datoria noastră să ne ridicăm la înălţimea idealurilor pe care, prin eroismul şi jertfa lor, aceşti oameni le-au apărat.

Acum 100 de ani, prin Decretul-Lege nr. 1693 din 4 mai 1920 s-a stabilit că Ziua Eroilor să fie sărbătorită în fiecare an cu prilejul zilei Înălţării Domnului, iar România a devenit prima ţară care îi comemorează în aceeaşi zi pe eroii străini şi pe cei români.

 

Dumnezeu să binecuvânteze România, Armata sa şi pe toţi Eroii Neamului nostru!”

 

 

Instituția Prefectului Județul Harghita
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *