Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Prefectul Szabó Zsolt, apel pentru vaccinarea împotriva COVID-19

În ultimele săptămâni rata de infectare cu noul coronavirus la nivelul județului Harghita a scăzut semnificativ. Acest lucru se datorează campaniei de vaccinare desfășurată în acest an și a regulilor de protecție sanitară și de distanțare socială.

Ţinând cont de contextul în care ne aflăm, la acest sfârșit de an școlar, care ne-a solicitat tuturor respectarea anumitor reguli şi de faptul că de mai bine de jumătate de an cursurile au avut loc în mediul online, automat copiii au petrecut mai mult timp în case, revenirea la o viață normală se poate realiza doar prin vaccinare.

Prin vaccinarea tuturor cetățenilor, dar și al elevilor putem reduce substanţial riscul de îmbolnăvire şi de apariţie a complicaţiilor cauzate de acest virus.

Protejându-ne copiii, reducem semnificativ transmiterea virusului în comunitate.

Transmitem un mesaj medicilor de familie de a-i încuraja pe părinţi să se informeze despre vaccinare şi despre beneficiile acesteia, astfel încât să poată lua o decizie informată cu privire la rolul important pe care îl are vaccinarea.

Numai prin vaccinare, noul an școlar va începe cu participarea elevilor și profesorilor în școală, fapt ce va asigura desfășurarea procesului educațional în condiții normale, de siguranță.

De modul de acțiune în cadrul campaniei de vaccinare, al medicilor de familie și al întregului personal din sistemul sanitar, depinde ziua de la care ne vom putea întoarce la desfășurarea activităților de zi cu zi în siguranță pentru familiile noastre și pentru cei apropiați.

Vaccinarea este cea mai sigură și mai rapidă cale de a ne proteja. Niciun virus nu a fost eliminat vreodată prin inducerea imunității naturale într-un procent mare din populație. Numai imunizarea populației prin vaccinare poate elimina virusul.

Această nouă normalitate nu poate fi un succes fără imunizarea noastră a tuturor, prin vaccinare.

 

Prefect

Szabó Zsolt

 
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *