Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Premiile Kájoni János înmânate etnografului dr. Balázs Lajos, profesorului Mirk László și scriitorului Cseke Gábor

Evenimentul a fost găzduit de Biblioteca Județeană Kájoni János pe 16 noiembrie. De data aceasta premiile au fost înmânate de Borboly Csaba etnografului dr. Balázs Lajos, profesorului Mirk László, și scriitorului Cseke Gábor.

Ceremonia de decernare a premiilor a fost evenimentul de încheiere al seriei de evenimente organizate cu ocazia Zilei Limbii Maghiare (13 noiembrie este Ziua Limbii Maghiare, adoptată în 2015 și de România, la propunerea lui Borboly Csaba).

Consiliul Județean Harghita a acordat Premiul Kájoni János celor care au realizat o activitate remarcabilă în domeniul vieții culturale, literaturii și artei, precum și în domeniul culturii publice care durează în timp. În numele consulatului general maghiar din Miercurea Ciuc, Márton Attila Balogh i-a salutat pe cei prezenți, iar evenimentul festiv a fost moderat de Krisztina Imre, din partea Consiliului Județean Harghita.

Miniconcertul de clarinet- saxofon oferit de Fodor Szilvia, Becze Tamás, elevi, respectiv profesorul Benedek Szilamér, a adăugat o pată de culoare evenimentului.

Evenimentul a debutat cu o dublă prezentare de albume: Váradi Pál Péter și Lőwey Lilla au prezentat albumele de fotografii: Munții Bihor- De la Pasul Craiului la Șaua Vârtop, și Transilvania- Kemény János-Patronul de la Brâncovenești- Fondatorul revistei Erdélyi Helikon, acompaniat de proiecția autorilor.

Mai multe fotografii legate de eveniment aici.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.