Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Presa din Ungaria – “maşina de propagandă” a lui Orban, a scos din nou oamenii în stradă

Aproximativ 10.000 de persoane au participat, sâmbătă, la un nou protest la Budapesta, ei manifestând împotriva controlului guvernului asupra presei, care l-ar fi ajutat pe premierul Viktor Orban să câştige alegerile din 8 aprilie, relatează Reuters.

protesteimpotrivaluiorbannufoart-1524410615Înainte de  protest, organizatorii au postat pe Facebook un mesaj în care menţionează că presa de stat a devenit “maşina de propagandă” a lui Orban. “Scopul nostru principal este să demontăm controlul pe care îl are Fidesz asupra presei. Însă şi partidele de opoziţie au o datorie, pentru că şi ele sunt responsabile pentru situaţia în care ne aflăm. Împreună cu acestea trebuie să luptăm pentru o nouă lege electorală, corectă, şi pentru a fi anchetate cazurile de corupţie”, au menţionat organizatorii protestului.

Protestatarii s-au strâns în faţa Parlamentului, fluturând drapelul naţional şi pe cel al Uniunii Europene. La Budapesta au avut loc proteste şi în urmă cu o săptămână, când au ieşit în stradă mii de manifestanţi.

Viktor Orban a început al treilea mandat de prim-ministru după victoria în alegerile din 8 aprilie. Mesajul său ferm anti-imigranţi i-a adus partidului său, Fidesz, o majoritate puternică în parlament, câştigând două treimi din locuri.
adevarul.ro

 
Un comentariu la “Presa din Ungaria – “maşina de propagandă” a lui Orban, a scos din nou oamenii în stradă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.