Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Președintele CJ Harghita, Borboly Csaba, citind în românește un subiect de la evaluare

Domnul din imagini este Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, și citește în limba română un subiect dintr-un test antrenament pentru examenul de evaluare națională a elevilor de clasa a VIII-a maghiari.
În cazul în care nu vedeți în pagină clipul video, puteți da click aici 

Cu astfel de reprezentanți ai instituțiilor statului ar trebui să avem așteptări ca elevii din Harghita sau Covasna să „știe să vorbește românește”.

Atât timp cât politicienii UDMR nu vor renunța la politica de separare artificială a copiilor în scoli și nu le vor vorbi despre beneficiile reale ale cunoașterii limbii române, pe lângă limba maternă, viitorii locuitori ai Harghitei vor ajunge să citească si mai stricat decât dl. Borboly Csaba.

Cum să le poți vorbi tinerilor despre un viitor mai bun, când a cunoaște limba română nu ține decât de binele și viitorul tinerilor. Nu pentru binele românilor, ci spre binele tinerilor.

Poate ar fi bine ca funcțiile publice din România să nu mai fie ocupate de oameni care nu pot citi în limba română. Ne întrebăm,  oare ce înțelege acest domn când citește o petiție scrisă în limba română?

Citiți și articolul Ministerul Educației susține demersurile Consiliului Județean Harghita privind eficientizarea învățării limbii române de către elevii maghiari
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *