Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

”Ținutul Secuiesc este o regiune parte integrantă a României și așa și va rămâne” a spus UDMR-istul Csaba Ferenc Asztalos

csaba-asztalos-ferenc-secesionistPreședintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), UDMR-istul Csaba Ferenc Asztalos, face propagandă în favoarea separatismului pe criterii etnice a așa-zisului ținut secuiesc, scrie dantanasa.ro.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Csaba Ferenc Asztalos s-a fotografiat cu un pahar de bere Csiki Sor și a postat îndemnul „Hajra Szekelyfold!” (Hai Ținutul Secuiesc!).

Același Dan Tănase afirmă că „sub conducerea lui Asztalos, CNCD se comportă ca un instrument de maghiarizare a administrației publice din „ținutul secuiesc”. Sub conducerea lui Asztalos, CNCD refuză să constate discriminarea pe criterii etnice a românilor din Covasna și Harghita de către membrii ai aceleiași formațiuni UDMR și a fost obligat în mai multe rânduri de către instanțele de judecată să constate fapte de discriminare pe criterii etnice a căror victime sunt românii din așa-zisul ținut secuiesc iar autorii acestor fapte sunt colegii de formațiune ai acestui personaj.

14523041_1278788965499505_7363316672241920885_nCa drept la replică, Csaba Ferenc Asztalos a răspuns acestor critici astfel: „În sănătatea domnului Dan Tănase! Îi spun doar că Ținutul Secuiesc este o regiune parte integrantă a României (și așa și va rămâne) ca Banatul, Bucovina, Oltenia, Țara Moților, Țara Bârsei, Țara Făgărașului și altele.
Toate aceste regiuni geografice reprezintă o diversitate culturală, economică și etnică formată pe parcursul istoriei și reprezintă o resursă importantă a României. Promovarea acestor regiuni în diversitatea lor nu este împotriva statului național unitar români, ci în consolidarea acestuia!
Așa că vă rog să nu mai speriați oamenii de bună credință cu tot feluri de bazaconii cum că Ținutul Secuiesc înseamnă secesiune și independență a regiunii! Nu, Ținutul Secuiesc este parte integrantă a statului unitar român, cu toată diversitatea și bogăția acestei regiuni geografice și istorice!
În final, știind că vă preocupă soarta Ținutul Secuiesc, hai să spunem împreună: „Hajrá Székelyföld!”
Un comentariu la “”Ținutul Secuiesc este o regiune parte integrantă a României și așa și va rămâne” a spus UDMR-istul Csaba Ferenc Asztalos

  1. Mm

    Foarte bine domnule Asztalos, mi-ar face placere ca si prietenii dvs din UDMR si celelalte partide etnice maghiare sa afirme exact acelasi lucru. Doar ca nu prea e asa. Din contra.

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.