Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Pretenția Fundației Szekler Monitor a fost respinsă de instanță. Steagul Moldovei rămâne pe Cetatea Neamț

Foto: Cetatea Neamț/Facebook

 

Tribunalul Harghita a respins marți, 27 octombrie, acțiunea Fundației Szekler Monitor, condusă de Arus Zsolt, un lider al separatismului pe criterii etnice al așa-zisului ținut secuiesc, împotriva Consiliului Județean Neamț prin care fundația a încercat îndepărtarea steagului Moldovei de pe Cetatea Neamț, aflăm de pe Dan Tanasă Blog.

După ce Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă, a câștigat zeci de procese în instanțe prin care a îndepărtat steagul secuiesc de pe instituții publice ale statului român, extremiștii maghiari care acționează pentru separatismul pe criterii etnice al așa-zisului ținut secuiesc au început atacul împotriva steagului Moldovei arborat pe Cetatea Neamț.

Astfel, Fundația Szekler Monitor, condusă de Arus Zsolt, un lider al separatismului pe criterii etnice al așa-zisului ținut secuiesc, a acționat în judecată Consiliul Județean Neamț în cazul steagului Moldovei arborat pe Cetatea Neamț.

Arus Zsolt folosește deja argumentele invocate în apărare de CJ Neamț pentru a apăra arborarea steagului secuiesc pe instituțiile publice ale statului român.

Sentința Tribunalului Harghita pe scurt (detalii aici): „Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a Consiliului Judeţean Neamţ , invocată de aceasta , şi în consecinţă: Respinge cererea formulată de reclamanta Fundaţia Szekler Monitor, prin preşedinte Arus Zsolt Istvan, în contradictoriu cu pârâta Consiliul Judeţean Neamţ. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, recursul urmând a fi depus la Tribunalul Harghita. Pronunţată, azi 27.10.2020 , prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.