Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Prezența unor urși, semnalată în două localități din Harghita

 În ultimele 24 de ore au fost primite trei apeluri prin intermediul SNUAU 112, prin care era semnalată prezența unor urși în satul Atia, comuna Corund și  în municipiul Miercurea Ciuc,  a anunţat marţi, 10 mai, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ)  Harghita.

„Dintre acestea, două dintre ele au fost făcute din municipiul Miercurea Ciuc, fiind semnalată prezența unor urși pe Dealul Șumuleul Mic. În cazul celui de al doilea apel, primit la ora 21:25, a fost vorba despre doi cetățeni, un bărbat și o femeie, care se aflau la Capela Salvator și care, în momentul în care au dorit să coboare, au observat în calea lor doi urși. Echipajul de jandarmerie trimis la fața locului, după verificarea zonei, urșii nefiind observați, a procedat la coborârea în siguranță a celor doi la autovehiculul aflat în parcarea de lângă izvorul de apă minerală. Din cele relatate de către cei doi, aceștia nu au sunat în momentul observării urșilor, ci doar la lăsarea întunericului, fiindu-le teamă să coboare spre oraș.
Primul apel al zilei, prin care ne-a fost semnalată prezența urșilor în apropierea zonelor locuite, a fost făcut la ora 15:28, din satul Atia, comuna Corund, un urs fiind observat în interiorul localității. La fața locului a fost trimis un echipaj de jandarmerie din comuna Praid, dar acesta nu a putut confirma prezența animalului sălbatic.
Primul apel din municipiul Miercurea Ciuc a fost făcut la ora 19:02, fiind semnalată prezența unui urs pe pârtia din Șumuleu-Ciuc, dar acesta nu a fost zărit de către jandarmi.”, a informat Biroul de Presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita.

De la începutul anului au fost înregistrate la nivelul Dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita 70 de apeluri, făcute prin intermediul SNUAU 112, prin care ne era semnalată prezența ursului în apropierea zonelor locuite. În toate situațiile a fost trimis la fața locului un echipaj de intervenție.

Jandarmii reamintesc oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situații, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere și să nu se apropie de urși pentru a-i filma sau fotografia.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.