Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Primăria Borsec anunță că pe strada Nouă va fi extinsă rețeaua electrică

Primăria Borsec anunță că pe strada Nouă va fi extinsă rețeaua electrică. Lucrările vor începe încă din acest an prin intermediul furnizorului național de servicii Electrica. Investiția realizată din bugetul de 2,65 milioane de lei va satisface în prima instanță nevoile a 36 de gospodării. 

sursa foto: Stațiunea Boresc

Potrivit Primăriei Boresc, se dorește extinderea furnizării energiei electrice în noi zone ale orașului. Există o cerere mare în acest sens, mai ales datorită programului de alocare a terenurilor pentru tineri lansat în anul 2004. S-au construit deja numeroase proprietăți, iar furnizarea de energie electrică pentru o parte dintre acestea a fost greu de realizat. Ca parte a proiectului, contractorul va instala aproape 3 km de cabluri subterane noi şi va construi două noi posturi de transformare. În prima instanță, 36 de noi consumatori se vor putea conecta la noua rețea. Conform planurilor, procesul de obținere a autorizațiilor și întocmirea planurilor de execuție va fi finalizat în curând, iar extinderea va începe din primăvară. Investiția are o valoare totală de 2,65 milioane de lei, jumătate din aceasta fiind plătită din bugetul local, iar cealaltă jumătate de către Electrica S.A., compania care administrează rețeaua electrică națională.

Primăria înformează că a iniţiat, în 2004, un program prin care tinerii din Borsec  primesc terenuri gratuite pentru a construi locuinţe sau pensiuni. Până în prezent 47 de solicitanți din Borsec au primit terenuri. Legea 15 din 2003 permite donarea de terenuri de 350 de metri pătrați, însă administrația locală a oferit 500 de metri pătrați, în schimbul unei taxe simbolice

„Extinderea rețelei electrice rezolvă problemele proprietarilor de case şi pensiuni nou construite în această zonă. Pentru noi este important să asigurăm toate condițiile tinerilor care construiesc locuințe.”, a explicat primarul Mik József.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.