Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Primăria Gheorgheni, cu primar UDMR, sancționată de CNCD pentru discriminare pe criterii etnice

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a admis sesizarea Asociației Civice pentu Demnitate în Europa (ADEC) și a sancționat contravențional Primăria Gheorgheni pentru fapte de discriminare pe criterii etnice a cetățenilor români necunoscători ai limbii maghiare, scrie Dan Tănasă, șeful ADEC, pe blogul său

În luna martie 2020, Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă, a sesizat CNCD cu privire la faptul că pagina de Facebook a Primăriei Gheorgheni, județul Harghita, condusă de UDMR-istul Csergő Tibor-András, este redactată exclusiv în limba maghiară, fapt ce constituie o discriminare pe criterii etnice a cetățenilor români necunoscători ai limbii maghiare.

CNCD a admis sesizarea ADEC și a emis Hotărârea nr. 21/20.01.2021, prin care a decis că faptele comise de Primăria Gheorgheni reprezintă discriminare pe criterii etnice a românilor.

În cauză, CNCD a sancționat Primăria Gheorgheni cu avertisment.

Fragment din Hotărârea  nr. 21/20.01.2021
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.