Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Primăria Miercurea Ciuc modifică taxele și reîncadrează străzile municipiului

Foto: http://www.miercureaciuc.ro

 

S-au redus cotele la unele categorii fiscale în vederea plății impozitelor și taxelor locale, și pe baza a zece criterii Consiliul Local al Municipiului Miercurea-Ciuc a recategorizat străzile intravilane.

Temele cele mai importante ale ultimei ședințe a anului 2020 au fost modificarea hotărârii privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru 2021 și reîncadrarea străzilor.

Referitor la impozitele și taxele locale pentru 2021 vom avea niște noutăți la nivel național, și consiliul local a aprobat aceste modificări. Cea mai radicală este reîntoarcerea la nivelul cotelor din anul 2019 ale taxei de alimentație publică: unitățile cu o suprafață mai mică de 500 mp vor plăti anual în loc de 1500 lei numai 250 lei, iar cele cu o suprafață mai mare de 500 mp vor plăti 500 lei față de 2000 lei.

Datorită reconstruirii pieței agroalimentare centrale și a planului de înființare a piețelor din cartiere, au fost reanalizate și taxele legate de comercializare în piețe.

De asemenea va fi un sprijin pentru persoanele juridice faptul că, reevaluarea clădirilor din proprietatea lor trebuie să fie efectuate numai la fiecare 5 ani (în loc de fiecare 3 ani), exact ca la persoane fizice.

În urma modernizării sistemului de infrastructură şi de utilități a orașului – drumuri, canalizare menajeră, reţea de apă potabilă, canalizare apă pluvială, reţea electrică –, a rezultat îmbunătățirea semnificativă a acestora și s-a impus necesitatea actualizării punctajului pe baza cărora au fost încadrate terenurile în cele patru categorii: A, B, C şi D.

Astfel, străzile situate în intravilanul municipiului au fost reîncadrate după zece criterii. S-a acordat câte un punct pentru existența: apei potabile, canalizării menajere, canalizării pluviale, a gazelor naturale, a electricității, stratului de asfalt/beton pe suprafața străzii și așezarea în zona centrală. Totodată, se consideră un punct minus dacă terenurile au acces îngreunat, dacă zona are trafic greu și circulație rutieră intensă, precum și dacă zona este defavorizată social. Străzile cu punctajul maxim de 7 puncte sunt încadrate în zona A, străzile cu 5-6 puncte aparțin zonei B, cu 3-4 puncte zona C, iar cu 0-2 puncte sunt echivalente cu zona D. În urma intrării în vigoare a hotărârii, de exemplu zona Szécseny va deveni încadrată în zona D în loc de zona B și Jigodin Băi din categoria B în categoria C. În urma dării în funcțiune a tronsoanelor drumului de ocolire, traficul de pe str. Rét (partea situată între cele două sensuri giratorii) și de pe str. Forrás s-a redus considerabil, astfel categoria străzilor amintite a devenit din categoria C categoria B.

Consilierii au aprobat și Nomenclatorul stradal al municipiului cu 158 de nume de artere.

dolinex


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *