Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Primăria Miercurea Ciuc: ”Reduceri de taxe și impozite, eficientizare de energie și modificare BVC”

 

Persoanelor juridice și fizice au acordat o reducere de 50% privind impozitul pe clădiri, și scutire privind taxa pe clădiri, pentru perioada stării de urgență, adică 2 luni. Consilierii locali în ședința de astăzi au mai hotărât despre eficientizarea energiei, și despre modificarea bugetului.

Scopul inițial a conducerii municipiului era o reducere de 50% în vederea impozitelor de clădiri pe o perioadă de 6 luni, în favoarea celor care au fost obligați, potrivit legii, să își întrerupă total activitatea economică pe perioada stării de urgență și a stării de alertă.

Deoarece baza legală în prezent este OUG 69/2020, consiliul local a aprobat reducerea de 50% pentru impozitul pe clădiri şi scutirea de la plata taxei lunare pe clădiri numai pentru perioada stării de urgenţă.

A fost necesar modificarea bugetului – cum ar fi prin regruparea cheltuielilor pentru instituțiile subordonate consiliului local, deoarece cheltuielile aferente personalului în somaj tehnic nu a fost asigurat de către AJOFM .

Consilierii au decis despre modificarea valorii investiţiilor, în vederea continuării reabilitării termice pentru cele 10 blocuri de locuit termoizolate parţial.

Consiliul a aprobat un studiu, DALI prin care municipiul va aplica la Asociația Fondului pentru Mediu. În cazul eligibilității cele 300 de mii de lei din bugetul local, se poate completă  1 milion de lei pentru modernizarea sistemului de iluminat public, prin urmare va fi posibil  înlocuirea corpurilor de iluminat în 36 de străzi, realizând o economie de energie de 85%.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.