Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Primăria Miercurea Ciuc – rol principal în dezvoltarea învățământului profesional dual

În cadrul ședinței de ieri a Consiliului Local Miercurea Ciuc s-a decis înființarea unui consorțiu pentru dezvoltarea unor activități în domeniul învățământului profesional dual. Scopul este de a veni în ajutorul elevilor din școlile profesionale, respectiv de a sprijini companiile din regiune în procesul lor de recrutare a viitorilor angajați.

Municipiul Miercurea Ciuc este liderul unui consorțiu care are 21 de membri: CJ Harghita, Consiliul Local al orașelor Sângeorgiu de Pădure și Miercurea Nirajului (județul Mureș), Universitatea Sapientia, patru licee tehnologice din Miercurea Ciuc, opt firme și patru organizații profesionale.

Ne aflăm în fața unei provocări: piața muncii este într-o continuă schimbare, iar școlile profesionale cu greu se pot adapta noilor cerințe. Scopul consorțiului este de a oferi elevilor din școlile profesionale o perspectivă reală, de la învățarea unei meserii până la angajare sau începerea unor studii universitare” – a declarat în cadrul ședinței primarul Korodi Attila.

Formarea duală permite elevului să învețe meseria la „locul de muncă”, în timp ce angajatorul își formează viitorii angajați.

Noul consorțiu include școlile profesionale „Joannes Kájoni”, „Kós Károly”, „Székely Károly” și „Venczel József”, în timp ce din partea companiilor private s-au alăturat întreprinderi locale deosebit de importante, precum și companii de renume regional și național. Din consorțiu face parte și Camera de Comerț și Industrie a județului Harghita, alături dealte asociații antreprenoriale.

Vom face tot posibilul să depunem o cerere de finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru construirea unui campus profesional integrat, liceal și universitar în săptămâna următoare, iar în săptămânile viitoare vom extinde consorțiul cu alte întreprinderi care sunt deschise spre cooperare” – a adăugat edilul.

Proiectul iniţiat de Primăria Miercurea Ciuc a fost depus pentru finanţarea prin PNRR/2022/C15/MEDU/I6/Program-pilot pentru dezvoltarea consorţiilor regionale pentru învăţământ dual şi are ca termen limită de depunere data de 1 martie 2023.

Se așteaptă ca consorțiul să își poată începe activitățile în această vară, ceea ce va avea un impact major asupra învățământului profesional dual din anii următori.

  • informații furnizate de Biroul de Presă al Primăriei Miercurea CiucLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.